Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dombrovskis (Κομισιόν): Πιθανή η παροχή 3ου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα - Σε δύσκολη θέση ο Τσίπρας

Dombrovskis (Κομισιόν): Πιθανή η παροχή 3ου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα - Σε δύσκολη θέση ο Τσίπρας
«Η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί νέα βοήθεια, μετά τη λήξη του προγράμματος» 
Το ενδεχόμενο παροχής τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα κατέστησε πιθανό ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, η Ελλάδα θα μπορούσε να χρειαστεί ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, καθώς οι αγορές δεν φαίνονται διατεθειμένες να δανείσουν την ελληνική κυβέρνηση.
«Η κυβέρνηση πρέπει να εκπληρώσει τους όρους του τρέχοντος προγράμματος εντός των επόμενων εβδομάδων και μετά θα δούμε ποιους όρους θέτουν οι αγορές» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Valdis Dombrovskis.
«Η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί νέα βοήθεια, μετά τη λήξη του προγράμματος» σημείωσε, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει διαφορετικές συνθήκες από τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά.
«Με την προηγούμενη κυβέρνηση, συζητούσεμ τον τρόπο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, μέσω της προληπτικής πιστωτικής στήριξης. Σήμερα, αυτό το σενάριο φαντάζει απίθανο» εξήγησε χαρακτηριστικά.
«Εάν η Ελλάδα εφαρμόσει με επιτυχία τις μεταρρυθμίσεις και τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε θα είναι ευκολότερο να διαπραγματευτούμε το επόμενο πακέτο βοήθειας. Παράλληλα, θα είναι ευκολότερο για την Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές» διέτεινε καταλήγοντας ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης