Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Μοχλοί ανάπτυξης για την Ελλάδα οι τομείς της πληροφορικής και των επικοινωνιών

Σαμαράς: Μοχλοί ανάπτυξης για την Ελλάδα οι τομείς της πληροφορικής και των επικοινωνιών
Συνάντηση με τον γ.γ. της ITU, H. Zhao
Τη συνεισφορά της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας εξήρε ο Αντ. Σαμαράς, κατά τη συνάντησή του με το γενικό γραμματέα της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ΙΤU), H. Zhao.
Ειδικότερα, ο Αντ. Σαμαράς συνεχάρη τον κ. Houlin Zhao για την πρόσφατη εκλογή του, ως γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), και τον ευχαρίστησε για την υποστήριξή του, στην ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στην ITU.
Ας σημειωθεί πως η Ελλάδα, επανεκλέχτηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ITU, συγκεντρώνοντας 149 ψήφους, σε σύνολο 168 έγκυρων ψήφων.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε πως οι Τηλεπικοινωνίες και οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα, τομείς στους οποίους η χώρα μας έχει ικανό επιστημονικό δυναμικό και ιδιαίτερα δραστήριες και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.
Παράλληλα, διέτεινε πως ο κ. Zhao θα έχει την υποστήριξη της Ελλάδος στις πρωτοβουλίες και στους στόχους που έχει θέσει κατά τη νέα του θητεία, για την Παγκόσμια ανάπτυξη των Τηλεπικοινωνιών.
«Η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο μεταξύ των χώρων της Ε.Ε. και της ITU» κατέληξε ο Αντ. Σαμαράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης