Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): Η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς

Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): Η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς
Η Ευρώπη θα αλλάξει μόνον αν μια ή ομάδα χωρών, ξεφύγουν από την ευρωζωνική φυλακή και ανατρέψουν τα αγοραία δεσμά της ΕΕ
«Η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς» τονίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει αγκιστρωθεί δογματικά στο ευρώ.
Σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής ο «αντάρτης» του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι «υπάρχει κι άλλος δρόμος πέρα από το ευρώ, ενώ η κυβέρνηση ακόμη και τώρα θεωρεί, αλλοίμονο, ως μείζονα κίνδυνο το Grexit".
Ο Π. Λαφαζάνης υποστηρίζει για μια ακόμη φορά ότι «η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν είναι καταστροφή, ούτε καταστροφή είναι η ανεξάρτητη πολυδιάστατη πολιτική οικονομικών και εξωτερικών σχέσεων, που θα καθιστούσε παρελθόν την Ελλάδα ως ευρωατλαντικό οικόπεδο».
Άλλωστε όπως υπογραμμίζει «η Ευρωζώνη και η ΕΕ, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί, μάλλον δεν μεταρρυθμίζονται ουσιαστικά, αλλά ανατρέπονται. Η Ευρώπη θα αλλάξει μόνον αν μια χώρα και στη συνέχεια ομάδα χωρών, ξεφύγουν από την ευρωζωνική φυλακή και ανατρέψουν τα αγοραία δεσμά της ΕΕ».
Ο Π. Λαφαζάνης παραδέχθηκε ότι οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για το νέο τρίτο μνημόνιο λέγοντας ότι «αυτό δεν θα είναι μια κίνηση εχθρική προς το κόμμα, την Αριστερά, τον λαό και τον τόπο».
Τέλος, στο ερώτημα αν μπορεί να διατηρηθεί η ενότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ο κ. Λαφαζάνης απαντά, «δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να τον θυσιάσουμε τα πάντα στο όνομα της κυβέρνησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης