Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Τώρα που ο ελληνικός λαός είδε και τον ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε η ώρα να ψηφίσει ΚΚΕ

Κουτσούμπας: Τώρα που ο ελληνικός λαός είδε και τον ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε η ώρα να ψηφίσει ΚΚΕ
Αποδείχτηκε ότι το ΚΚΕ έλεγε την αλήθεια στον κόσμο – Μέσα στην καπιταλιστική ΕΕ δεν μπορείς να κάνεις λαϊκή πολιτική
Το κεντρικό σύνθημα του κόμματός του, «τους δοκίμασες λαέ, ψήφο τώρα στο ΚΚΕ» ανέπτυξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ.
Καταρχήν, ο γενικός γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος υποστήριξε ότι «η μεγαλύτερη κοροϊδία είναι να λέμε ότι θα τα έχουμε καλά με τους καπιταλιστές, τους εφοπλιστές, τη Merkel, τον Hollande και θα παίρνουμε και φιλολαϊκά μέτρα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Κουτσούμπα, αυτό δεν το κάνει μόνο ο Τσίπρας, αλλά και ο Λαφαζάνης, που εκ των υστέρων διαφοροποιείται.
«Ο Λαφαζάνης ήταν εφτά μήνες μαζί με τον Τσίπρα και έφτιαξε ένα κόμμα όταν είδε ότι υπήρχε κόσμος που θα εγκατέλειπε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι "ξαφνικά διαφοροποιούμαι".
Εμείς δεν ζητάμε έξοδο από την Ευρωζώνη και μέσα στην ΕΕ όπως λέει ο Λαφαζάνης, που αναφέρεται ακόμα σε κοινό ευρωπαϊκό σπίτι.
Ο Λαφαζάνης είναι στην ίδια πλευρά με τους υπόλοιπους, απλά λέει για εθνικοποίηση κάποιων επιχειρήσεων.
Ούτε η Κωνσταντοπούλου που τώρα προσχωρεί στο κόμμα Λαφαζάνη, υιοθέτησε ποτέ κάποιες από τις προτάσεις του ΚΚΕ».
Σύμφωνα με τον Κουτσούμπα, αυτό που τελικά αποδείχτηκε είναι ότι «δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση της αριστεράς που μέσα στον καπιταλιστικό δρόμο να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα», επομένως «τώρα που ο ελληνικός λαός είδε και τον ΣΥΡΙΖΑ, κατάλαβε ότι το ΚΚΕ του έλεγε την αλήθεια και πρέπει να το ψηφίσει».
Για αυτόν τον λόγο απηύθυνε κάλεσμα προς όλα τα λαϊκά στρώματα, αφού «το 36% που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και τις λαϊκές τάξεις, σε όλον αυτόν τον κόσμο απευθυνόμαστε, αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός μπορεί να κάνει διαφορά».
Όσο για το σχέδιο που έχει το ΚΚΕ, ο Κουτσούμπας επανέλαβε τη θέση του κόμματός του.
«Το δίλημμα ευρώ ή, δραχμή είναι ψεύτικο, όπως ήταν και το μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί.
Είτε με ευρώ είτε με δραχμή, αν η οικονομία είναι σε καπιταλιστικό μοντέλο, τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν και όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο λένε ψέματα.
Η κοινωνικοποίηση του πλούτου και η αποδέσμευση από την καπιταλιστική ΕΕ είναι το ζητούμενο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης