Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (ΝΔ): Τουλάχιστον για 10 χρόνια η οικονομική κρίση – Παρελθόν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις

Βαρβιτσιώτης (ΝΔ): Τουλάχιστον για 10 χρόνια η οικονομική κρίση – Παρελθόν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις
Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που ονειρευτήκαμε υποστήριξε ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γ. Βαρβιτσιώτης
Την εκτίμηση ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα διαρκέσει για τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμα διατύπωσε ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, Γ. Βαρβιτσιώτης.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις αποτελούν παρελθόν, τονίζοντας ότι η χώρα έχει μπει στο δρόμο των συμμαχικών κυβερνήσεων.
«Αν περάσουμε τον κάβο της οικονομικής κρίσης, που δεν το βλέπω εύκολο, ύστερα από 10 με 15 χρόνια τα παιδιά μας θα δουν καλύτερες μέρες.
Οπωσδήποτε θα κρατήσει μια δεκαετία, διότι δεν μπορέσαμε, δεν ακολουθήσαμε, απέτυχε η κυβέρνηση Σαμαρά τη στιγμή που είχε κάνει θετικά βήματα.
Απέτυχε στις εκλογές εννοώ» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος άσκησε κριτική στον τρόπο διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζοντας ότι διευρύνθηκε χωρίς καμία σκέψη, χωρίς καμία προοπτική.
«Αυτή δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευτήκαμε, βάλαμε όλο τον κόσμο μέσα σε μία νύχτα και αυτό ήταν μεγάλο λάθος» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, αναφέροντας ότι η Ελλάδα συμφώνησε τότε με τη διεύρυνση και την ένταξη των λεγόμενων πρώην ανατολικών χωρών, λόγω της Κύπρου.
Ερωτηθείς για τη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως δεν περιμένει «σπουδαία πράγματα» γιατί, όπως τόνισε, οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται τη δυσκολία της Ευρώπης, ενώ η Κύπρος δικαίως δεν υποχωρεί, αφού η Άγκυρα δεν τήρησε τις υποσχέσεις σε ό,τι αφορά τα ενταξιακά κεφάλαια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης