Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα πάει σε εκλογές εάν δεν αλώσει πρώτα το κράτος

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα πάει σε εκλογές εάν δεν αλώσει πρώτα το κράτος
Το Ποτάμι ενόχλησε όλα τα βολεμένα συστήματα, είμαστε το κόμμα της λογικής τόνισε ο κ.Θεοδωράκης
Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές αν πρώτα δεν αλώσει το κράτος, την ενημέρωση και τη δικαιοσύνη διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
«Ο σχεδιασμός του κ. Τσίπρα είναι να φτάσει στο 2018-2019 και μέχρι τότε να έχει στήσει τη δική του εξουσία στο δημόσιο, στον στρατό, στην αστυνομία...
Με αυτό τον τρόπο θα έχει βάλει μόνιμο πόδι στην εξουσία.
Θα έχει γίνει κανονικό κόμμα εξουσίας ανεξαρτήτως αν είναι στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση» υποστήριξε μιλώντας στην free press εφημερίδα Ανατολική Ακτή ο κ.Θεοδωράκης.
Αναφερόμενος στην κατάσταση της χώρας, ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι «το ναυάγιο της χώρας έχει πολλές τρύπες».
«Φοροδιαφυγή, ρουσφέτια, μίζες, γραφειοκρατία, αναξιοκρατία, ανικανότητα.
Η μάχη λοιπόν πρέπει να είναι συνολική.
Εάν σεβαστούμε κάτι από όλα αυτά, το χάσαμε το παιγνίδι.
Πρέπει να πάρουμε τολμηρές αποφάσεις με το μεγάλο μέρος της κοινωνίας στο πλευρό μας.
Η Λερναία Ύδρα δεν αντιμετωπίζεται με χαρτιά αλλά με μαχαίρι» είπε ο κ.Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι «όταν αρχίσει μια χώρα να κατρακυλάει, κατρακυλάει παντού» και ότι αυτό συνέβη στην Ελλάδα.
Σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες ο κ.Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «πρέπει να κόψουμε τα πλοκάμια που συνδέουν πολιτική-media-τράπεζες».
«Οι επιχειρήσεις της τηλεόρασης να μη χρηματοδοτούνται προνομιακά από το τραπεζικό σύστημα.
Οι εργολάβοι και οι προμηθευτές του δημοσίου να μην έχουν δικαίωμα ιδιοκτησίας στην τηλεόραση.
Να υπάρξουν πολλές άδειες και πολλοί εργαζόμενοι και πέρα από την αρχική τιμή της άδειας κάθε χρόνο τα κανάλια να δίνουν ένα ποσοστό επί του τζίρου στα δημόσια ταμεία.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας το κράτος θα έπαιρνε €100 εκατ. τον πρώτο χρόνο και στο σύνολο της δεκαετίας περί τα €300 εκατ.
Αρκετά παραπάνω από τα €246 που πούλησε τις 4 άδειες ο κ. Παππάς» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο ρόλο του Ποταμιού στο πολιτικό σκηνικό.
«Το Ποτάμι ενόχλησε όλα τα βολεμένα συστήματα.
Τους λαϊκιστές και τους δημαγωγούς και είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς το γιατί.
Ήμασταν το κόμμα της λογικής.
Ενόχλησε κάποια οικονομικά παρασιτικά συμφέροντα που τα είχαν βρει με τους κυρίαρχους παίκτες του πολιτικού παιγνιδιού και ξαφνικά τους εμφανίζεται από το πουθενά ένα καινούριο Κίνημα.
Ενόχλησε ένα μέρος του μιντιακού συστήματος που επίσης είχαν πάρει θέση στο πλευρό του ενός ή του άλλου κόμματος.
Ενθουσιάσαμε βέβαια μεγάλα στρώματα της κοινωνίας - τους νέους, τους ανθρώπους στον ιδιωτικό τομέα, τις γυναίκες - στρώματα όμως που δεν είναι διατεθειμένα να βγουν στους δρόμους για να σε υποστηρίξουν.
Και πολλοί από αυτούς κουράστηκαν στην προσπάθεια να υπερασπιστούν το Ποτάμι στην ομοβροντία του παλιού συστήματος» είπε ο κ.Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης