Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Σε διαρκή κρίση η Ευρωζώνη λόγω Γερμανίας – Η οικονομική πολιτική της πλήττει τη συνοχή της ΕΕ

Παπαδημούλης: Σε διαρκή κρίση η Ευρωζώνη λόγω Γερμανίας – Η οικονομική πολιτική της πλήττει τη συνοχή της ΕΕ
Η κόντρα Schaeuble – ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα πλήττει τη δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας είπε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση πως η Ευρωζώνη είναι σε διαρκή κρίση λόγω της οικονομικής πολιτικής που επιβάλλει η Γερμανία διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος σημειώνει πως οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να κινηθούν πιο οργανωμένα, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ιδεολογικές αγκυλώσεις.
Σε δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα «Publico» ο κ.Παπαδημούλης υποστηρίζει πως «το μοντέλο οικονομικής πολιτικής που έχει επιβάλλει η γερμανική κυβέρνηση στην Ευρωζώνη τα τελευταία χρόνια πλήττει την ευρωπαϊκή συνοχή, δημιουργώντας εξαιρετικά υψηλά εμπορικά πλεονάσματα για την οικονομία της χώρας «ις βάρος πολλών από τα κράτη-μέλη, που υποφέρουν από ύφεση, λιτότητα, απο-επένδυση και πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας».
«Η γερμανική οικονομική πολιτική δεν συμβάλλει στην πολιτική ενοποίηση, τη φορολογική εναρμόνιση και τη βιώσιμη ανάπτυξη, διχάζοντας ένα μεγάλο τμήμα των Ευρωπαίων πολιτών που ασφυκτιούν μέσα στο υπάρχον οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο της Ευρωζώνης» είπε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην κόντρα Schaeuble – ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.
«Η πολιτική διαχείριση του συγκεκριμένου ζητήματος από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών W. Schaeuble, όσο και η «κόντρα» με το ΔΝΤ για τον τρόπο συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, συντηρούν την ασάφεια και την αναβλητικότητα, πλήττουν τη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και προσβάλλουν τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών» υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε και την πολιτική της Γερμανίας στο εξωτερικό, αναφέροντας ως παράδειγμα τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας αλλά και το γεγονός ότι η Γερμανία τοποθετείται δημοσίως στα παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα εξ' ονόματος της ΕΕ και ερήμην των υπόλοιπων κρατών-μελών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης