Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έκτακτη συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ υπό τον Μητσοτάκη - Οι δικλείδες ασφαλείας για την επάρκεια σε φυσικό αέριο

Έκτακτη συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ υπό τον Μητσοτάκη - Οι δικλείδες ασφαλείας για την επάρκεια σε φυσικό αέριο
Η γενική εκτίμηση που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι ότι η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει ζήτημα με την προμήθεια του φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω Τουρκίας και άρα πρόβλημα ενεργειακής ασφάλειας
Σχετικά Άρθρα
Στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, στις 11:00 θα συνεδριάσει εκτάκτως, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με τη συμμετοχή και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Η γενική εκτίμηση που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι ότι η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει ζήτημα με την προμήθεια του φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω Τουρκίας και άρα πρόβλημα ενεργειακής ασφάλειας.
Ωστόσο, στο συρτάρει υπάρχουν όλα τα εναλλακτικά σενάρια, αλλά επί του παρόντος δεν φαίνεται πως θα κριθεί σκόπιμο να ενεργοποιηθούν, όσο και αν η χώρα μας είναι σε ανοιχτή γραμμή και με άλλες χώρες. Μια παράμετρος που είναι επί τάπητος είναι το ενδεχόμενο η χώρα μας να κληθεί να συνδράμει ενεργειακά τη Βουλγαρία, η οποία εξαρτάται κατά 100% από το ρωσικό αέριο, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
Παραμένει, βεβαίως, το ερώτημα τι θα γίνει με τις τιμές του φυσικού αερίου, που ήδη σημειώνουν ράλι. Και μια παρατεταμένα υψηλή τιμή αερίου θα έχει συνέπειες και στην ελληνική αγορά, η οποία ήδη δοκιμάζεται σκληρά από το αυξημένο ενεργειακό κόστος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης