Sports Βusiness

E-sports: 10 celebrities που επένδυσαν εκατομμύρια στη βιομηχανία του επαγγελματικού gaming

E-sports: 10 celebrities που επένδυσαν εκατομμύρια στη βιομηχανία του επαγγελματικού gaming

Οι κυριότερες περιπτώσεις διάσημων που ασχολήθηκαν επιχειρηματικά με την αγορά των e-sports.

Ο ηλεκτρονικός αθλητισμός σημειώνει καθημερινά αλματώδη ανάπτυξη, με τη συνολική του αξία του να αναμένεται να ξεπεράσει μέσα στο 2023 τα 1.5 δις δολάρια και τον αριθμό των θεατών να αγγίζει τα 650 εκατομμύρια.
 
Αυτή την τόσο ανοδική τάση έχουν ήδη φροντίσει να εκμεταλλευτούν ηθοποιοίτραγουδιστές και παγκοσμίου φήμης αθλητές, που εντόπισαν τη δυναμική των e-sports, επενδύοντας πάνω της δεκάδες εκατομμύρια.
 
Οι χαρακτηριστικότεροι celebrities είναι οι εξής:
 
Michael Jordan

16JORDAN-01sub-superJumbo.jpg
 
Ο καλύτερος μπασκετμπολίστας που είδε ποτέ η ανθρωπότητα και ιδιοκτήτης των Charlotte Hornets, είναι τρανός υποστηρικτής του ηλεκτρονικού αθλητισμού, κάτι που φρόντισε να το δείξει εμπράκτως το 2018, αφού ήδη είχε υποστηρίξει πως πρόκειται για μια ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια βιομηχανία. Συγκεκριμένα, χρηματοδότησε με 26 εκατομμύρια δολάρια την «aXiomatic Gaming», εταιρία που έχει υπό την κατοχή της τον πασίγνωστο οργανισμό, «Team Liquid». Εκτελεστικός πρόεδρος της «TL», που έχει αξία πάνω από 200 εκατομμύρια, είναι ο Ted Leonsis, ιδιοκτήτης των Washington Wizards.
 
Ronaldo
 16487466_1315113451844804_7348671121470054814_o.jpg
 
Το «Φαινόμενο» της στρογγυλής θεάς είχε αγοράσει το 2017 ένα μεγάλο μετοχικό πακέτο του βραζιλιάνικου οργανισμού «CNB e-sports». «Ο ηλεκτρονικός αθλητισμός είναι μια παγκόσμια τάση και έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα στη χώρα μου. Σαν αθλητής, ταυτίζομαι με τις ιδέες της CBN και στόχος μου είναι να της μεταδώσω την αδρεναλίνη του ποδοσφαίρου», είχε δηλώσει ο Ronaldo, που είχε κομβικό ρόλο στης διάδοση των e-sports στην Βραζιλία.
 
Will Smith
willsmith_esports-e1555657160779.jpg
 
Ο ηθοποιός-παραγωγός-rapper ηγείται ενός επενδυτικού γκρουπ που ενίσχυσε την, παγκοσμίου φήμης, «Gen.G» με 46 εκατομμύρια δολάρια. «Συμπαίκτες» του είναι ο Ιάπωνας ποδοσφαιριστής Keisuke Honda, αλλά και ο πρώην πρωταθλητής του ΝΒΑ, Chris Bosh.
 
Drake
 nade_drake.jpeg

Το όνομα του δημοφιλούς rapper «φιγουράρει» πολύ συχνά στις πρώτες θέσεις των charts, δείγμα της μοναδικής επιτυχίας που βιώνει στη μουσική σκηνή. Ο Drake είχε εμπλακεί με το gaming το 2018, όταν έπαιξε, μαζί με τον Tyler «Ninja» Blevins, Fortnite στο Twitch, σε ένα stream που ξεπέρασε τους 635.000 θεατές. Στη συνέχεια, έγινε συνιδιοκτήτης στους «100 Thieves», οργανισμό που ακμάζει στα Call of Duty και League of Legends.
 
Kevin Durant
 kevin-durant-andbox_feature.jpg

Ο «KD» αποτελεί ξεχωριστό παράδειγμα της λίστας. Από το 2016 έχει ιδρύσει την «Durant Company», εταιρία που ασχολείται με τις τεχνολογικές του επενδύσεις, όπως τη «Lime» με τα γνωστά ηλεκτρικά της πατίνια. To 2018, μαζί με άλλους αστέρες του αθλητισμού, ενίσχυσε την «Vision Esports» με 38 εκατομμύρια δολάρια που είναι ο κύριος μέτοχος της «Echo Fox», ομάδας που συμμετέχει σε πάνω από 12 πρωταθλήματα με τουλάχιστον 40 παίκτες.  
 
Mike Tyson

 r547068_1296x729_16-9.jpg

Ο θρυλικός πυγμάχος ενεπλάκη με τα e-sports το 2019, όταν, μετά από καθοδήγηση του γιού του, επένδυσε στη «Fade 2 Karma». «Ήταν μια τρομερή εμπειρία για εμένα, αφού ήρθα σε επαφή με millennials, κάτι που δεν συνηθίζω», είχε δηλώσει κατενθουσιασμένος ο «Iron Mike» στο ESPN, μετά την πρώτη του επαφή με το Hearthstone, παίζοντας μαζί με τους παίκτες της ομάδας.
 
Steph Curry
 curry-1.jpg

Με τον πρώην quarterback των San Fransisco 49ers, Steve Young, αλλά και των πάλαι ποτέ συμπαίκτη του στους Golden State Warriors, Andre Igoudala, ο καλύτερος σουτέρ στην ιστορία του NBA, έχει επενδύσει 37 εκατομμύρια δολάρια στην «TSM». Ο Curry είναι ο μπροστάρης του γκρουπ στηρίζοντας έναν ιστορικό οργανισμό που έχει θερμούς υποστηρικτές σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Sean «Diddy» Combs
 attends the 'Killing Them Softly' Premiere during 65th Annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 22, 2012 in Cannes, France.

Άλλος ένας rapper που ασχολήθηκε επιχειρηματικά με τα e-sports. Η συνεισφορά του είναι πολύ ιδιαίτερη, αφού υποστήριξε πολλούς μαθητές του λυκείου που ήθελαν να ασχοληθούν με το επαγγελματικό gaming, προσφέροντας τους υποτροφίες. Αυτό έγινε μέσω του «PlayVS», ενός πρωταθλήματος που συνεργάζεται με πληθώρα σχολείων στην Αμερική, θέλοντας να αναδείξει νέους παίκτες. Με τη βοήθεια και άλλων επενδυτών, o «P.Diddy» έδωσε 30.5 εκατομμύρια ενισχύοντας σημαντικά αυτή την προσπάθεια.
 
Steve Aoki

DYQ-PF3VoAAqQP9.jpg

O Aoki είναι γνωστός παραγωγός της ηλεκτρονικής μουσικής και παράλληλα ιδιοκτήτης της «Rogue Gaming». Η ομάδα του δημιουργήθηκε το 2016, έχει ως επιχειρηματικό παρτενέρ την Kia Motors και γνωρίζει πρόσφατα μεγάλη επιτυχία στο League of Legends.

 
Zlatan Ibrahimovic
 _methode_times_prod_web_bin_3814a414-1acb-11eb-8493-5b46eb56a071.jpg

Ο «Ίμπρα» έχει ακολουθήσει ένα διαφορετικό επενδυτικό μοντέλο. Τα 12 εκατομμύρια του Σουηδού superstar μπήκαν στα ταμεία της «Challengermode», μιας πλατφόρμας που προμοτάρει κυρίως gaming τουρνουά, ζητώντας το ανάλογο αντίτιμο.
 
Πάνος Σταμούλης 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης