Sports Βusiness

Ρότζερ Φέντερερ: «Εκτοξεύονται» οι αριθμοί της εταιρίας παπουτσιών του!

Ρότζερ Φέντερερ: «Εκτοξεύονται» οι αριθμοί της εταιρίας παπουτσιών του!

Η αθλητική εταιρία παπουτσιών στην οποία ο Ρότζερ Φέντερερ έχει αγοράσει ένα μερίδιο, καταγράφει τρομακτικούς αριθμούς στις νέες πωλήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Η On έχει ξεφύγει πλήρως από τα «μπλοκάκια» της IPO με ξέφρενους ρυθμούς! Οι μετοχές της ελβετικής εταιρείας αθλητικών παπουτσιών, που υποστηρίζεται από τον Ρότζερ Φέντερερ, αυξήθηκαν κατά 50% στο ντεμπούτο τους στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη (15/09) αποδίδοντάς της αξία 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο τενίστας αγόρασε προ διετίας ένα μερίδιο από την εταιρία, η οποία υπάρχει εδώ και 11 χρόνια, και έκτοτε τα έσοδά της είναι εξωπραγματικά. Το εν λόγω γεγονός εξηγείται κυρίως από την έξαρση της πανδημίας, που ανέβασε το ποσοστό ενδιαφέροντος στο τρέξιμο. Οι πωλήσεις εκτοξεύτηκαν κατά 60% ετησίως και ο ρυθμός μπορεί να αυξήθηκε ακόμη περισσότερο φέτος - τα έσοδα στη Βόρεια Αμερική, τη μεγαλύτερη αγορά της On, διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι μόλις τους πρώτους έξι μήνες!

Τούτου λεχθέντος, μία αποτίμηση 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ισοδύναμη με 13 φορές τις αναμενόμενες πωλήσεις της On - περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων φέτος - μοιάζει με υπερβολή. Το αθλητικό μεγαθήριο Nike, αξίας 249 δισεκατομμυρίων δολαρίων επί του παρόντος, κυμαίνεται σε 5 φορές χαμηλότερες πωλήσεις φέτος.

Την ίδια στιγμή, η Lululemon, των 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων, βρίσκεται πιο πίσω με λιγότερες από 9 φορές τζίρο. Για να εκτιμηθεί η διαφορά, σύμφωνα με τα πολλαπλάσια έσοδα της εταιρίας για το επόμενο έτος, θα έπρεπε να διπλασιάσει την κορυφαία γραμμή της στους επόμενους 12 μήνες, ώστε να προφτάσει την On.

Η πρόσφατη απόδοσή του δείχνει ότι αυτό είναι κάτι εφικτό, αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να αντιμετωπίσει προβλήματα. Υπολογίζεται ότι οι σόλες των παπουτσιών του δίνουν 200 δολάρια. Αλλά η αγορά αθλητικών παπουτσιών υψηλής τεχνολογίας είναι ένας υπερπλήρης κόσμος. Εκτός από τη Nike, η Asics, η Adidas και οι νεοσύστατες εταιρείες όπως το Brooks Running, επενδύουν σε μεγάλο βαθμό τα δικά τους πιο γρήγορα μοντέλα.

screen-shot-2020-07-06-at-11.jpg

Υπάρχουν επίσης ερωτηματικά για τις προοπτικές της στην Κίνα, της οποίας τα 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνται ολοένα και περισσότερο με την βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. Τα έσοδα στη Λαϊκή Δημοκρατία ήταν μόλις 5,5 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα το 2020, αλλά είναι πιθανό αυτές οι τιμές να τριπλασιαστούν φέτος.

Ωστόσο, η χλιαρή στάση του Πεκίνου προς τις ξένες μάρκες, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα πιο μακροπρόθεσμο εμπόδιο. Όχι ότι ο Φέντερερ θα ανησυχεί πολύ. Αν υποθέσουμε ότι κρατούσε τις μετοχές του, ο Ελβετός έχει υπηρετήσει έναν άλλο άσο.

Οι μετοχές της On άρχισαν να διαπραγματεύονται στα 35,40 δολάρια στη Νέα Υόρκη στις 15 Σεπτεμβρίου, εκτιμώντας την ελβετική εταιρεία σε αξία περίπου 11,35 δισεκατομμύρια. Στις 14 Σεπτεμβρίου τιμολόγησε την προσφορά της στα 24 δολάρια ανά μετοχή, πάνω από το αναφερόμενο εύρος από 20 έως 22 δολάρια.

Να σημειωθεί πως ο θρύλος του τένις έγινε επενδυτής και πρεσβευτής της On το 2019. Η ελβετική εφημερίδα Handelszeitung δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι η επένδυση αυτή αξίζει περίπου 50 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (54 εκατομμύρια δολάρια), ενώ πέντε ιδρυτές της On θα κατέχουν μετοχές υπερ-ψήφου οι οποίες αντιπροσωπεύουν από κοινού το 59,4% της συνολικής ψήφου.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης