Sports Βusiness

Τα «πανάκριβα» εξτρέμ του Ολυμπιακού, τον ανεβάζουν επίπεδο…

Τα «πανάκριβα» εξτρέμ του Ολυμπιακού, τον ανεβάζουν επίπεδο…
Η άφιξη του Γκάρι Ροντρίγκες ολοκληρώνει μία εξάδα από εξτρέμ στο ρόστερ του Ολυμπιακού, οι οποίοι μόνο… φθηνοί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.
Σχετικά Άρθρα

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές υποχρεώσεις του, με την απόκτηση του Γκάρι Ροντρίγκες ως ελεύθερος από την Αλ Ίτιχαντ. Μία μεταγραφή που ανεβάζει (ακόμα περισσότερο) επίπεδο τη θέση των εξτρέμ στους «ερυθρολεύκους» (μένει να δούμε και τι σχήμα εν τέλει θα παρατάξει ο Πέδρο Μαρτίνς στο ματς με τη Λαμία, πως δηλαδή θα τους χωρέσει), όπου πέρσι είχαν τεράστιο θέμα.

Ωστόσο, εκτός από την ενίσχυση σε ποιότητα, ο Ολυμπιακός βλέπει την συγκεκριμένη θέση να μεγαλώνει και σε… αξία. Συγκεκριμένα, οι προσθήκες του Γκάρι Ροντρίγκες, του Χένρι Ονιεκούρου και του Ρόνι Λόπες, συνδυάζονται αρμονικά με τους Γιώργο Μασούρα, Μάριο Βρουσάι και Ματιέ Βαλμπουενά για να αποτελέσουν ένα τεράστιο ποσό.

Από τα ακριβότερα «φτερά» της ιστορίας του…

Για να τα πάρουμε από την αρχή. Σύμφωνα με το transfermarkt, όλοι οι παραπάνω εξτρέμ, κοστίζουν συνολικά 27,5 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, οι Ονιεκούρου και Ρόνι Λόπες είναι στα επτά εκατ. ευρώ ο καθένας, ο Γιώργος Μασούρας στα 6,5 εκατ. ευρώ, ο νεοαποκτηθείς Γκάρι Ροντρίγκες στα πέντε εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα, 1,5 εκατ. ευρώ είναι ο Μάριος Βρουσάι και στο ένα εκατ. ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Μέσα σε αυτούς, μπορούμε να προσθέσουμε και τον Αγκιμπού Καμαρά των 300 χιλιάδων ευρώ, ωστόσο περισσότερο είναι μεσοεπιθετικός. Αυτός ο συνωστισμός τόσο ακριβών εξτρέμ, μπαίνουν αυτομάτως στην ιστορία του Ολυμπιακού, ως μία από τις πιο ακριβές επιλογές σε μία θέση στο ρόστερ. Ταυτόχρονα, ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να έχει ένα αρκετά καλό «πονοκέφαλο» λόγω των πολλών επιλογών που έχει στα χέρια του.

5362582.jpg

Τα «χρυσά» συμβόλαια!

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως το συμβόλαιο του Γκάρι Ροντρίγκες θα αγγίξει τις 900 χιλιάδες ευρώ ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια. Παράλληλα, γίνεται ένα από τα μεγάλα συμβόλαιο του συλλόγου αλλά όχι και το μεγαλύτερο. Συγκεκριμένα, οι εξτρέμ του Ολυμπιακού έχουν απολαβές που ξεπερνούν το εκατομμύριο, με τον Ματιέ Βαλμπουενά να είναι από τα πιο «βαριά» στα ρόστερ με 1,7 εκατ. ευρώ ετησίως.

Παράλληλα, ο Χένρι Ονιεκούρου, εκτός από τα πέντε εκατ. ευρώ που κόστισε, πήρε ένα συμβόλαιο με απολαβές στα δύο εκατ. ευρώ περίπου τον χρόνο. Παρόμοια περίπτωση και ο Ρόνι Λόπες, ο οποίος, βέβαια, είναι δανεικός στους «ερυθρόλευκους». Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Μασούρας λαμβάνει ένα ποσό κοντά στα 500 χιλιάδες ευρώ, με την επόμενη ανανέωση να δείχνει απότομη άνοδο και σε εκείνον.

«Δεν έχω δει ένα τσουβάλι με λεφτά να παίζει ποδόσφαιρο», είχε αναφέρει ο αείμνηστος Γιόχαν Κρόιφ. Μία φράση που κάθεται άρτια δίπλα στην τωρινή κατάσταση του ποδοσφαίρου και ο Ολυμπιακός το γνωρίζει. Καθρέφτης είναι μόνο το γήπεδο αλλά δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο το γεγονός πως μία θέση που τον «πονούσε», έγινε τόσο… πλούσια.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης