Sports Βusiness

Kansas City - NWSL: Επενδύει 12,5 εκατ. ευρώ σε προπονητικό κέντρο, που θα το «ζηλεύουν» ομάδες του Champions League!

Kansas City - NWSL: Επενδύει 12,5 εκατ. ευρώ σε προπονητικό κέντρο, που θα το «ζηλεύουν» ομάδες του Champions League!

Η Kansas City του NWSL, της αμερικάνικης λίγκας ποδοσφαίρου γυναικών δηλαδή, έφερε στη δημοσιότητα το πλάνο της για δημιουργία προπονητικών εγκαταστάσεων αξίας 12,5 εκατομμυρίων ευρώ και οι πρώτες εικόνες δείχνουν πως θα πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι!

Σε μία επένδυση που θα ζήλευαν ακόμα και ομάδες Champions League προχωρά η ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών, Kansas City. Με πρωτοβουλία και κεφάλαια των επενδυτών της, το προπονητικό τους κέντρο θα αλλάξει τοποθεσία, ώστε να τεθεί ακόμα υψηλότερα ο επαγγελματικός πήχης της ομάδας!


Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει δύο γήπεδα με γρασίδι και θα ξεπερνά τα 5.100 τετραγωνικά μέτρα! Είναι σχεδιασμένο σχολαστικά και περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα για μία προπόνηση υψηλού επιπέδου, όπως αποδυτήρια παγκόσμιας κλάσης, πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια με βάρη και μηχανήματα αερόβιας άσκησης, καθώς και πολλούς εξωτερικούς χώρους συγκέντρωσης και αναψυχής. Τέλος, στο συγκρότημα θα φιλοξενηθούν και τα γραφεία της ομάδας.


Οι νέες εγκαταστάσεις αναμένεται να αποτελέσουν την «αφετηρία» σπουδαίων στιγμών για τον σύλλογο και είναι σίγουρο ότι θα γίνουν ακρογωνιαίος λίθος της επόμενης ημέρας, όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για ολόκληρη την κοινότητα.


«Οι εγκαταστάσεις αποτελούν ένα ξεκάθαρο σημάδι των τριών παραγόντων που καθορίζουν την κάθε μας κίνηση: οι παίκτες, η κοινότητα και το πάθος μας να δώσουμε μέλλον στο ποδόσφαιρο γυναικών», δήλωσε η συνιδρύτρια και συνιδιοκτήτρια, Angie Long.


Ο έτερος ιδιοκτήτης, Chris Long, αναφερόμενος στα κριτήρια επιλογής της τοποθεσίας, τόνισε πως στόχος είναι η σύνδεση με την ιστορία, την ιδιοσυγκρασία και τα χαρακτηριστικά της περιοχής: «Το Riverside βρίσκεται στον ίδιο τον ποταμό που σχημάτισε και διαμόρφωσε την πόλη του Κάνσας, με απίστευτη θέα στο κέντρο του».

Παράλληλα η δήμαρχος του Riverside, Kathy Rose, ανέφερε: «Έχω εμπιστοσύνη στους ιδιοκτήτες. Η ομάδα, σε συνδυασμό με το έργο, θα είναι μία υπέροχη προσθήκη στο Riverside. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα συνεργαστώ με την Angie και τον Chris, για να βοηθήσω την ομάδα τους, ώστε να έρθουν επιτυχίες και να αποτελέσουν πρότυπο για τις υπόλοιπες ομάδες ποδοσφαίρου γυναικών ανά τον πλανήτη».

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο από τώρα, αποτελώντας μία αλλαγή στα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί στο ποδόσφαιρο γυναικών των ΗΠΑ.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης