Sports Βusiness

Κόμπε Μπράιαντ: Φανέλα από την ρούκι σεζόν του δημοπρατήθηκε για το ποσό - ρεκόρ των 3,69 εκατομμυρίων δολαρίων!

Κόμπε Μπράιαντ: Φανέλα από την ρούκι σεζόν του δημοπρατήθηκε για το ποσό - ρεκόρ των 3,69 εκατομμυρίων δολαρίων!
Ο Κόμπε Μπράιαντ εκτός από Hall of Famer, πλέον διαθέτει στην κατοχή του και το ρεκόρ της ακριβότερης φανέλας σε δημοπρασία.
Σχετικά Άρθρα
Ο άλλοτε θρυλικός παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς, μπορεί να έχει φύγει από ανάμεσά μας και να έχει «ταξιδέψει» στον πλανήτη των αγγέλων, όμως συνεχίζει διαρκώς να απασχολεί τα media για ιδιαίτερους λόγους.

Μετά την είσοδό του στο Hall of Fame κατάφερε να τοποθετήσει το όνομά του στην κορυφή μίας ιδιαίτερης λίστας. Για την ακρίβεια μία φανέλα του χρησιμοποιημένη από τον ίδιο, πωλήθηκε σε δημοπρασία για ένα ποσό - ρεκόρ, το οποίο μοιάζει απλησίαστο.

Η υπογεγραμμένη αυτή φανέλα προέρχεται από την πρώτη του σεζόν στον κόσμο του ΝΒΑ και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 1996, σε έναν αγώνα απέναντι στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Πίσω από αυτή την δημοπρασία βρισκόταν η γνωστή σελίδα "Goldin Auctions", η οποία έχει στην συλλογή της σπάνια αντικείμενα γύρω από τον χώρο του αθλητισμού και συνεχώς τα διαθέτει σε δημοπρασίες. Ο άνθρωπος που πρόσφερε την μεγαλύτερη πρόταση και τελικά βγήκε ο μεγάλος νικητής της διαδικασίας, εκτός από φανατικός συλλέκτης θα πρέπει να έχει και βαθιά... τσέπη, καθώς χρειάστηκε να καταθέσει το ποσό των 3.690.000 δολαρίων και να σπάσει το ρεκόρ ακριβότερης φανέλας στο μπάσκετ.

Αυτό σημαίνει ότι η φανέλα του Κόμπε Μπράιαντ ξεπέρασε και άφησε στην δεύτερη θέση της λίστας, μία εμφάνιση του Μάικλ Τζόρνταν, που φόρεσε σε αγώνα του, Νορθ Καρολίνα στα κολεγιακά του χρόνια. Η τιμή σε αυτή την δημοπρασία έφτασε μέχρι το 1.380.000 δολάρια και πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα. Για να βρεθεί σε αυτό το σημείο και να ξεπεράσει κάθε λογική η τιμή της φανέλας του Κόμπε Μπράιαντ, χρειάστηκε να βάλει το...χεράκι της η Goldin Auctions, η οποία διαφήμισε αρκετά το γεγονός, ενώ ήταν ο επίσημος χορηγός πίσω από την είσοδο του «Black Mamba» στο Hall of Fame.

bbbb.jpg

Η αξία των αντικειμένων που αφορούν τον Κόμπε Μπράιαντ έχουν εκτινάξει την αξία τους μετά το δυστύχημα με το ιδιωτικό του ελικόπτερο τον Ιανουάριο του 2020 και αυτό αποδεικνύεται από τα ποσά που καταβάλλονται. Για την ακρίβεια η Goldin Auctions είχε διαθέσει ακόμη τέσσερις φανέλες δικές του στο παρελθόν, με την φθηνότερη να κυμαίνεται στην τιμή των 4.910 δολαρίων το 2018, ενώ η ακριβότερη στο ποσό των 65.280 δολαρίων το 2020.

Nίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης