Sports Βusiness

Pokémon: Ανακοίνωσε κέρδη 170 εκατομμυρίων δολαρίων με έσοδα που ξεπέρασαν το 1 δις μέσα στο 2020

Pokémon: Ανακοίνωσε κέρδη 170 εκατομμυρίων δολαρίων με έσοδα που ξεπέρασαν το 1 δις μέσα στο 2020

Συνεχίζεται η οικονομική άνοδος της Pokémon που ήδη έχει βάλει τις βάσεις για νέο ρεκόρ κερδών στο 2021.

Η TPC (The Pokémon Company) εξέδωσε τα οικονομικά της δεδομένα για τη χρονιά που πέρασε σημειώνοντας ρεκόρ κερδοφορίας. Συγκεκριμένα, η ανάλυση που δημοσιοποίησε αναφέρει πως για το 2020 τα συνολικά έσοδα της εταιρίας έφτασαν τα 1.1 δις δολάρια. Ταυτόχρονα, τα καθαρά κέρδη άγγιξαν τα 170 εκατομμύρια εμφανίζοντας αύξηση κατά 21.2% συγκριτικά με τα 143 εκ. δολάρια του 2019.

E2t0w0PWEAUuEsI.jpg

 

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί οφείλονται κυρίως στο Pokémon Go που είναι εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των streamers, των συλλεκτών Pokémon, αλλά και των πιο… κάζουαλ παικτών. Αντίστοιχη επιτυχία γνώρισε και το Pokémon Sword and Shield που έγινε ο πρώτος τίτλος μετά τους Gold και Silver που ξεπούλησε πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα.

 

 

Τα καλά νέα για την TPC δεν σταματούν εδώ. Με τη κυκλοφορία του New Pokémon Snap να είναι προ των πυλών και τα Pokémon Brilliant Diamond και Shining Pearl να βγαίνουν στην αγορά το Νοέμβριο, η εταιρία αναμένεται να εμφανίσει ακόμη μεγαλύτερες κερδοφορίες στην τρέχουσα σεζόν.

 

Η Pokémon δημιουργήθηκε στις 23 Απριλίου του 1998 με έδρα το Τόκιο της Ιαπωνίας και η συνολική της αξία υπερβαίνει τα 95 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιχειρηματικά δραστηριοποιείται γύρω από το χώρο των ταινιών, των animated σειρών, των manga, των παιχνιδιών με κάρτες, αλλά η οικονομική της εκτόξευση οφείλεται στη δυναμική ενασχόληση της με τα video games.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης