Sports Βusiness

Χαβιέρ Τέμπας: «Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες για χάρη του Μέσι και της Μπαρτσελόνα»

Χαβιέρ Τέμπας: «Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες για χάρη του Μέσι και της Μπαρτσελόνα»
Την επιτακτική ανάγκη της βελτίωσης των οικονομικών της Μπαρτσελόνα εξέφρασε ο πρόεδρος της LaLiga Χαβιέρ Τέμπας, δίνοντας παράλληλα τα εύσημα στη Ρεάλ Μαδρίτης.
«Βέλη» κατά της Μπαρτσελόνα έριξε ο πρόεδρος της LaLiga Χαβιέρ Τέμπας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της οικονομικής έκθεσης του ισπανικού πρωταθλήματος. Δεδομένης της πανδημίας του κορονοϊού και της αύξησης του χρέους των συλλόγων, ο Τέμπας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους «μπλαουγκράνα».
Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της LaLiga, το μεγαλύτερο οικονομικό ζήτημα στο πρωτάθλημα το αντιμετωπίζει η Μπαρτσελόνα: «Είχαμε ζημιές ύψους 700 εκ. ευρώ και οι μισές από αυτές προέρχονται από τη Μπαρτσελόνα. Υπάρχουν μεγάλοι σύλλογοι που νοικοκυρεύτηκαν καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες, όπως για παράδειγμα η Ρεάλ Μαδρίτης».
tebas2.jpg
Μάλιστα ο Τέμπας ήταν κατηγορηματικός για το θέμα των μισθών: «Οι συνολικοί μισθοί της Μπαρτσελόνα έχουν ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο κατά πολύ. Δεν θα δείξουμε ευελιξία ούτε θα καταστρατηγήσουμε τους κανόνες για τον Μέσι και τη Μπαρτσελόνα».
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης επαίνεσε την προσπάθεια της διοίκησης της Ρεάλ: «Η Ρεάλ Μαδρίτης διαχειρίστηκε πολύ σωστά την κρίση της πανδημίας. Είχε τα καλύτερα αποτελέσματα συγκριτικά με τους υπόλοιπους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους».
Στη Βαρκελώνη καταβάλλονται προσπάθειες για λύση στο οικονομικό πρόβλημα του συλλόγου μέσω της υλοποίησης ενός νέου πλάνου που περιλαμβάνει σύναψη δανείου.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης