Sports Βusiness

«Ασπίδα» 400 εκ. ευρώ για τη Γιουβέντους απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού

«Ασπίδα» 400 εκ. ευρώ για τη Γιουβέντους απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού
Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 400 εκ. ευρώ προχωράει η Γιουβέντους έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις εκτιμώμενες απώλειες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Σχετικά Άρθρα
Άμυνα απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού σηκώνει η Γιουβέντους με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 400 εκ. ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ιταλικής ομάδας ανέλυσε τον αντίκτυπο της πανδημίας για τις διαχειριστικές περιόδους 2019/22 με το συνολικό ποσό των άμεσων και έμμεσων απωλειών να φτάνει σήμερα στα 320 εκ. ευρώ.
Αυτή η κίνηση των διοικούντων της «Γηραιάς Κυρίας» αποσκοπεί στην εξέλιξη του αναπτυξιακού πλάνου της ομάδας για το διάστημα έως το 2024, με στόχους την ανταγωνιστικότητα και την οικονομική βιωσιμότητα του συλλόγου. Το πλάνο θα επανεξεταστεί μετά το πέρας των πρώτων 6 μηνών του φορολογικού έτους 2021/22.
Όπως αντιλαμβανόμαστε, όλο το βάρος πέφτει πάνω στον νέο CEO της Γιουβέντους, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε. Ο πρώην επικεφαλής της Ferrari θα έχει καθήκοντα επίβλεψης της εταιρείας και ενίσχυσης των πωλήσεων του συλλόγου. Οι αρχικοί υπολογισμοί για σημαντική αύξηση των εσόδων έπεσαν έξω λόγω του φιάσκου του εγχειρήματος της European Super League. Σύμφωνα με το «OffThePitch», η Γιουβέντους θα παρουσιάσει ρεκόρ ζημιών ύψους 185 εκ. ευρώ για το έτος 2020/21 ξεπερνώντας κατά πολύ τις προηγούμενες μέγιστες απώλειες της σεζόν 2020/11 (95 εκ. ευρώ).
Το μέλλον θα δείξει αν αυτή η «ένεση» 400 εκ. ευρώ θα αποβεί σωτήρια για τη Γιουβέντους έτσι ώστε να επιστρέψει πιο ανταγωνιστική και σε σταθερές οικονομικές βάσεις σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις για το ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης