Sports Βusiness

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πολλά εκατομμύρια, ελάχιστη προσφορά και η σειρά του Σάντσο!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πολλά εκατομμύρια, ελάχιστη προσφορά και η σειρά του Σάντσο!

Μεγάλα ποσά και μικρή προσφορά. Αυτό ταιριάζει στην περίπτωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν αποφάσιζε να αδειάσει τα ταμεία της και το «BN Sports» σας θυμίζει τα αντιπαραδείγματα του Τζέιντον Σάντσο.

Σχετικά Άρθρα

Το περσινό καλοκαίρι, το φλερτ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Τζέιντον Σάντσο, μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη μεταγραφική αγορά. Η επιμονή της Ντόρτμουντ στα χρήματα που ζητούσε, η συμφωνία του αγγλικού συλλόγου με τον ποδοσφαιριστή, αλλά και οι συνεχής αντιπροτάσεις, μετέτρεψαν την υπόθεση σε «θρίλερ».

Τελικά, κάλιο αργά παρά ποτέ όπως λέει και ο λαός. Πριν λίγες μέρες, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε γνωστό πως ο διεθνής Άγγλος είναι με κάθε επισημότητα ποδοσφαιριστής της, έναντι του ποσού των (τουλάχιστον) 85 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ο νεαρός άσος έγινε η τρίτη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία των «κόκκινων διαβόλων» και πλέον όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω του.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να αντιληφθεί ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, είναι πως η ομάδα του Μάντσεστερ δεν έχει καλό παρελθόν με τις νέες προσθήκες που κόστισαν ένα «τσουβάλι» εκατομμυρίων. Από το «φιάσκο» με τον Ντι Μαρία, στο ερωτηματικό με τον Μαρσιάλ και από εκεί, στο τελευταίο «μπαμ» με τον Χάρι Μαγκουάιρ.

2018 - Φρεντ (55 εκατ. ευρώ)

Με επτά γεμάτα χρόνια στα πόδια του, με τη φανέλα της Σαχτάρ Ντόνετσκ, ο Φρεντ είχε εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα χαφ της Ευρώπης. Ο βραχύσωμος μέσος, ήταν ένα πραγματικό «μηχανάκι» της μεσαίας γραμμής και το καλοκαίρι του 2018, ήταν η στιγμή να αφήσει την Ουκρανία για το επόμενο βήμα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνει την πιο δυνατή κίνηση από όλους και με 55 εκατ. ευρώ κάνει δικό της τον Βραζιλιάνο χαφ. Η προσαρμογή του δεν είχε σχέση με αυτή στο Ντόνετσκ. Δεν κατάφερε ποτέ να δικαιολογήσει τα χρήματα που δαπανήθηκαν και αυτή τη στιγμή, έχει συμπληρωματικό ρόλο στο ρόστερ των «κόκκινων διαβόλων». Σε θέμα αριθμών, μετράει συνολικά 121 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς να έχει προσφέρει κάτι ιδιαίτερο.

2015 - Άντονι Μαρσιάλ (60 εκατ. ευρώ)

Μία μεταγραφική κίνηση που σήκωσε πολύ κουβέντα και θεωρήθηκε υπερεκτιμημένος για την ποιότητά του. Ο, τότε 20χρονος, Άντονι Μαρσιάλ είχε κοστίσει ένα ποσό κοντά στα 60 εκατ. ευρώ για να αφήσει τη Μονακό για χάρη της Γιουνάιτεντ. Με 70 συμμετοχές και 15 γκολ, δύσκολα δικαιολογείται το ποσό. 

Αξιοσημείωτο δε, πως το καλοκαίρι του 2015 ο Γάλλος άσος κόστιζε, σύμφωνα με το transfermarkt, μόλις οκτώ εκατ. ευρώ (!). Οι φωνές που υπήρξαν τότε, βγήκαν αληθινές, καθώς έξι χρόνια μετά, έχει "ματώσει" 78 φορές τα αντίπαλα δίχτυα και χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια.

2014 - Άνχελ Ντι Μαρία (75 εκατ. ευρώ)

Από τα γνωστά «θύματα» της κατάρας του αριθμού «7» στους Άγγλους. Ο Άνχελ Ντι Μαρία μέχρι το καλοκαίρι του 2014 έκανε πάταγο με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Για αυτό, άλλωστε, οι «κόκκινοι διάβολοι» πρόσφεραν το αστρονομικό ποσό των 75 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους. Μέσα σε ένα χρόνο, η μεταγραφή κρίθηκε αποτυχημένη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεν προσαρμόστηκε ποτέ στο Μάντσεστερ και έφυγε το αμέσως επόμενο καλοκαίρι για την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο συνολικός απολογισμός του ήταν μόλις τέσσερα γκολ και 12 ασίστ.

2017 - Ρομέλου Λουκάκου (84,7 εκατ. ευρώ)

Ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της Ευρώπης αυτή την στιγμή, είναι δικαίως ο Ρομέλου Λουκάκου. Ο Βέλγος φορ κατέκτησε το πρωτάθλημα Ιταλίας με την Ίντερ και φαίνεται πως ξαναβρίσκει την χαμένη του φόρμα, την οποία είχε χάσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έβγαλαν το καλοκαίρι του '17 από τα ταμεία τους το ποσό των 84,9 εκατ. ευρώ για να λύσουν το πρόβλημα της επιθετικής λειτουργίας. Ο διεθνής άσος όχι μόνο δεν κατάφερε να βοηθήσει, αλλά δύο χρόνια μετά αποχώρησε για Ίντερ μεριά, έναντι 74 εκατ. ευρώ.

2019 - Χάρι Μαγκουάιρ (87 εκατ. ευρώ)

Εδώ οι απόψεις διίστανταιΟ Χάρι Μαγκουάιρ αποκτήθηκε με στόχο να «αντιγράψει» την κίνηση της Λίβερπουλ με τον Φαν Ντάικ. Με 87 εκατ. ευρώ (δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας), ο έμπειρος στόπερ παίρνει τον ρόλο του ηγέτη, παρόλο που η προηγούμενη μεγαλύτερη ομάδα που είχε αγωνιστεί, ήταν η Λέστερ.

Τα πολλά εκατομμύρια και το πρόβλημα στην αμυντική γραμμή, έπεσαν απότομα σαν «βράχος» στις πλάτες του. Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα δεν ήταν εύκολη όμως ο διεθνής αμυντικός έβγαλε πείσμα. Σε σχέση με τους υπόλοιπους, έχει μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά και είναι και άλλες στιγμές, που δεν δικαιολογεί τα λεφτά που δαπανήθηκαν.

Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές δεν είναι οι μόνοι αλλά είναι εκείνοι που χρειάστηκαν μία… περιουσία για να φορέσουν τα χρώματα του αγγλικού συλλόγου, χωρίς να αποδώσουν. Ο Τζέιντον Σάντσο, έγινε η 3ηακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας και καλείται να κάνει τη διαφορά και να πάει κόντρα στο σερί των προηγούμενων.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης