Sports Βusiness

Άιντραχτ Φρανκφούρτης : Η παραλλαγή ενός «value for money» από το κλαμπ την τελευταία δεκαετία!

Άιντραχτ Φρανκφούρτης : Η παραλλαγή ενός «value for money» από το κλαμπ την τελευταία δεκαετία!

Πόση είναι, άραγε, η αξία ενός αποτελεσματικού επιθετικού; Η ομάδα της Φρανκφούρτης γνωρίζει την απάντηση…

Από τα γήπεδα του Μπουένος Άιρες με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ, στα μεγάλα «σαλόνια» της Bundesliga για χάρη της Άιντραχτ. Ο Κολομβιανός, Σάντος Μπορέ, αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του γερμανικού συλλόγου μέχρι το 2025.

Άπαντες στην ομάδα ελπίζουν να αποδειχτεί ως μία περίπτωση επιθετικού, ανάλογη με άλλες της 10ετίας που αποκτήθηκαν για «λίγα» και πρόσφεραν πολύ περισσότερα. Από τον δικό μας Φάνη Γκέκα, στο ρεσιτάλ του Μάιερ και από εκεί στο κερδοφόρο «αντίο» των Γιόβιτς και Σίλβα

Φάνης Γκέκας

3-format43.jpg

Η αναδρομή στη σεζόν 2010-11 μας οδηγεί στον Έλληνα διεθνή με μακρά καριέρα στο εξωτερικό. Ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος αποκτήθηκε από την Μπάγερ Λεβερκούζεν έναντι 1 εκατομμυρίου και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για την Άιντραχτ.

Σε 37 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο μέτρησε 18 τέρματα και παρόλο που δεν μπόρεσε να αποφύγει τον υποβιβασμό στην κατηγορία, παρέμεινε και άνοιξε λογαριασμό για την ομάδα του στην προσπάθεια επιστροφής της.

Αλεξάντερ Μάιερ

564743309-alexander-meier-2zRW4Tljye9.jpg

Ο ποδοσφαιριστής που έβαλε την υπογραφή του στο να γυρίσει στην υψηλότερη κατηγορία η Άιντραχτ (2011-12), άκουγε στο όνομα Αλεξάντερ Μάιερ. Εκείνος, ανήκε στο δυναμικό της αρχικά από το 2004 ως δανεικός από το Αμβούργο και το καλοκαίρι του 2005 αποκτήθηκε με ένα ποσό που άγγιξε τις 650 χιλιάδες ευρώ.

Παρόλα αυτά, το επιθετικό του κρεσέντο δεν σταμάτησε εκεί, αφού για τρεις ακόμη σεζόν (2012/13, 2014/15 και 2015/16) ήταν εκείνος που είχε τα «ηνία» στη μπροστινή γραμμή. Σε ένα σύνολο 76 συμμετοχών εκείνες τις χρονιές στο Πρωτάθλημα, σκόραρε 47 φορές, ενώ το 2013/14 είχε την πρωτιά στο Europa League.

Χοσέλου

BknPrasCMAAosyh.jpg

Ενδιάμεσα από τον Μάιερ και συγκεκριμένα το 2013/14, γίνεται κάτοικος Φρανκφούρτης, ο Ισπανός Χοσέ Λουίς Μάτο, κατά κόσμον γνωστός ως Χοσέλου, αφού ο έτερος γερμανικός σύλλογος της Χόφενχαϊμ τον παραχωρεί ως δανεικό.

Οι 800 χιλιάδες που έδωσε η ομάδα για τον ποδοσφαιριστή μεταφράστηκαν σε 13 γκολ με 26 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Με το τέλος του δανεισμού του αποχώρησε από την ομάδα, ωστόσο η χρονιά του ήταν άκρως παραγωγική.

Λούκα Γιόβιτς και Αντρέ Σίλβα

E1bzPL9WUAgEr5w.jpg

Οι δύο πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις των τελευταίων χρόνων της Άιντραχτ. Οι εν λόγω ποδοσφαιριστές είναι τα πρώτα ονόματα αναφοράς στην επιτυχημένη πορεία του συλλόγου με αποτέλεσμα την επικείμενη παρουσία της στους ομίλους του επερχόμενου Europa League.

Η πορεία του Λούκα Γιόβιτς ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017, όταν και παρουσιάστηκε ως δανεικός από τη Μπενφίκα, έναντι 200 χιλιάδων ευρώ.

Την δεύτερη χρονιά παραμονής του στην Άιντραχτ το 2018/19 και σε ηλικία μόλις 21 ετών ο Σέρβος επιθετικός θα καταφέρει να απασχολήσει το κοινό τόσο στη Bundesliga, όσο και στο Europa League.

Τις 32 συμμετοχές του με 17 γκολ στο γερμανικό Πρωτάθλημα, συνδύασε με μία αντίστοιχη εξαιρετική σεζόν στο Europa League. Αυτό ήταν και το εισιτήριο του Γιόβιτς να μεταβεί στην Ισπανία για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Από την άλλη, ο Πορτογάλος, Αντρέ Σίλβα, βρέθηκε στην ομάδα κατά το 2019, όντας επίσης δανεικός από τη Μίλαν. Η πρώτη χρονιά της θητείας ολοκληρώθηκε με εκείνον να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ για τους «Αετούς» (25 συμμετοχές, 12 γκολ) στο Πρωτάθλημα, έχοντας και 2 γκολ στο Europa League.

Ωστόσο, η φετινή σεζόν για τον ίδιο ήταν ονειρική, με τον 2ο σκόρερ της Bundesliga να μετρά 28 γκολ σε 32 συμμετοχές και να κάνει το μεγάλο… βήμα της Λειψίας. Οι δυο τους αποτελούν τις ακριβότερες πωλήσεις στην ιστορία της ομάδας, προσθέτοντας στα ταμεία της 63 και 23 εκατομμύρια αντίστοιχα.

Ο νεοφερμένος Μπορέ, την περασμένη περίοδο στα στάδια της Λατινικής Αμερικής, σε σύνολο 17 εμφανίσεων είχε 8 γκολ και 2 ασίστ. Αναμένεται, λοιπόν, να αποτελέσει ένα ακόμη στοίχημα για την Άιντραχτ, ώστε να συνεχίσει την παράδοση του “value for money”.

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης