Sports Βusiness

EURO 2020 - Ρατσιστικά σχόλια, Ώρα μηδέν: «Το Facebook έχει αργήσει δραματικά»

EURO 2020 - Ρατσιστικά σχόλια, Ώρα μηδέν: «Το Facebook έχει αργήσει δραματικά»
Τα… ασυμμάζευτα προσπαθεί να συμμαζέψει το Facebook, την στιγμή που τα ρατσιστικά σχόλια κάνουν «πάρτι» στους λογαριασμούς των Σάκα, Ράσφορντ και Σάντσο.
Σχετικά Άρθρα

Ένα από τα γεγονότα που μονοπωλεί την ειδησεογραφία τα τελευταία 24ωρα έχει να κάνει με τα ρατσιστικά σχόλια που δέχθηκαν οι Μάρκους Ράσφορντ, Μπουκαγιό Σάκα και Τζέιντον Σάντσο, μετά τις χαμένες εκτελέσεις πέναλτι στον τελικό του EURO 2020 κόντρα στην Ιταλία.

Οι τρεις ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές των «λιονταριών» έχουν δεχθεί αισχρά σχόλια στα social media, με το περιεχόμενο πολλών εξ' αυτών να κρίνεται απειλητικό για τη ζωή τους.Τα περισσότερα φέρεται πως έχουν έρθει μέσω της πλατφόρμας του Facebook, με τους υπαλλήλους του να επιχειρούν με όποιο τρόπο μπορούν, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ένας δημοσιογράφος εν ονόματι Ράιαν Μακ, στο Facebook προσπαθούν να μπλοκάρουν το τελευταίο 24ωρο όσες αναρτήσεις έχουν ρατσιστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο κι ενώ τα περισσότερα σχόλια εμπεριείχαν emoji με τη φάτσα μιας μαϊμούς.

Ωστόσο, εμφανίζονται και ορισμένοι από τα ανώτερα κλιμάκια του Facebook, που τονίζουν πως αν ένα μήνυμα περιέχει το συγκεκριμένο emoji ή μια μπανάνα, δεν είναι απαραίτητο πως θεωρείται ρατσιστικό και αυτό που κυρίως αξιολογείται είναι το περιεχόμενο του μηνύματος. Ωστόσο, οι υπάλληλοι θεωρούν πως η δημοφιλής πλατφόρμα έχει αργήσει δραματικά, με αρκετά εκ των μηνυμάτων να προέρχονται είτε από ανώνυμους είτε από spam λογαριασμούς.

Ακόμη, αρκετοί εργαζόμενοι πιστεύουν πως έπρεπε πριν από τη διεξαγωγή της μεγάλης διοργάνωσης, τα social media να έχουν λάβει σκληρά μέτρα, καθώς ήδη από τα μέσα της σεζόν είχαν παρουσιαστεί πολλά παρόμοια φαινόμενα.

Τέλος, ένας ιθύνων του Facebook ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα, μεταξύ άλλων, πως: «Συνεχίζουμε σταθερά να διαγράφουμε προφίλ, μέσα από τα οποία έχουν “εκτοξευτεί” ρατσιστικές απειλές προς τους Άγγλους ποδοσφαιριστές. Κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε ασφαλή την κοινότητα μας».

Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης