Sports Βusiness

Bucks 1971: Ένα πριμ των πρωταθλητών του τότε ισούται με τον σημερινό μισθό 12λέπτου του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Bucks 1971: Ένα πριμ των πρωταθλητών του τότε ισούται με τον σημερινό μισθό 12λέπτου του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Με το… πριμ τίτλου της σεζόν 1970-71 αμείβεται σε κάθε περίοδο ο «Greek Freak».

Σχετικά Άρθρα

Οι Milwaukee Bucks κατέκτησαν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους πριν από μισό αιώνα. O δευτεροετής Kareem Abdul-Jabbar (31,7 πόντους, 16 ριμπάουντ) και ο εμβληματικός Oscar Robertson (19,4 πόντους, 8,2 ασίστ) αποτελούσαν το ασταμάτητο δίδυμο της ομάδας του Larry Costello. Τα «Ελάφια» έκαναν… περίπατο στην postseason του 1971 «σκουπίζοντας» τους Baltimore Bullets (4-0) στους Τελικούς του ΝΒΑ.

Η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να επιβραβεύσει τους πρωταγωνιστές, που έφεραν τον τίτλο μόλις στον τρίτο χρόνο ύπαρξης του franchise, προσφέροντας 15.000 δολάρια σε κάθε παίκτη. Αποτιμώντας το ποσό στην τωρινή αξία του αμερικανικού δολαρίου, το συγκεκριμένο bonus μεταφράζεται σε 100.000 δολάρια.

Φτάνοντας στη σημερινή εποχή, το μπάσκετ δεν είναι το μόνο που έχει αλλάξει. Το salary cap του πρωταθλήματος μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο, δίνοντας στους παίκτες την ευκαιρία να υπογράψουν πολυτελή συμβόλαια.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του παίκτη που οδήγησε τους Bucks ξανά στην κορυφή του NBA. O Γιάννης Αντετοκούνμπο από τα 1,8 εκατομμύρια του rookie συμβολαίου, «εκτόξευσε» φέτος τις απολαβές του στα 39,3 εκ. δολάρια. Για κάθε 12 αγωνιστικά λεπτά αμείφθηκε με 100.000 δολάρια, όσα χρήματα είχαν πάρει ως πριμ τίτλου οι πρωταθλητές του 1971.

Μέσα σε διάστημα 9 χρόνων στο NBA, ο Έλληνας superstar έχει βάλει στο λογαριασμό του πάνω από 146 εκ. δολάρια, ενώ αν εξαντλήσει το νέο του συμβόλαιο, οι συνολικές απολαβές του μόνο από το πέρασμα του στο Milwaukee θα ξεπεράσουν τα 374 εκατομμύρια δολάρια σε βάθος 14ετιας.

Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης