Sports Βusiness

Γιουβέντους: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ το δικό της μέτρο κατά του… κορονοϊού!

Γιουβέντους: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ το δικό της μέτρο κατά του… κορονοϊού!

Η Γιουβέντους προετοιμάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα αγγίξει τα 400 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο να καλύψει τη ζημία που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19 και τέσσερις τράπεζες κολοσσοί, αναμένεται να την στηρίξουν.

Η νέα πραγματικότητα που επέβαλε στον αθλητισμό -και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο- η πανδημία του κορονοϊού, πέραν της μεταγραφικής αγοράς, έχει κατορθώσει να επηρεάσει ακόμη και τις δυνατότερες οικονομικά ομάδες, όπως η Γιουβέντους.

Η «Γηραιά Κυρία», βλέποντας να δημιουργείται ένα κενό 320 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία της για το λόγω COVID-19 και με ένα πλάνο ανάκαμψης για μέχρι το 2024 να βρίσκεται στα «σκαριά», αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναζήτηση άμεσης λύσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος την Παρασκευή (30/07), η Goldman Sachs International, η J.P. Morgan AG, η MediobancaBanca di Credito Finanziario S.p.A. and η UniCredit Corporate & Investment Banking, τέσσερα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά ιδρύματα του πλανήτη, θα συνεισφέρουν -μεταξύ άλλων- στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, που θα προχωρήσει ο σύλλογος.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη τοποθέτηση, η χρηματοδότηση αυτή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, εφόσον περάσει από τους απαραίτητους ελέγχους και τα απαραίτητα όργανα.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως ο Maurizio Arrivabene, αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari για το διάστημα 2014-19 και ανεξάρτητο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γιουβέντους από το 2012, αναλαμβάνει περαιτέρω ευθύνες στις επιχειρηματικές υποχρεώσεις του συλλόγου.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης