Sports Βusiness

Τσιμανούσκαγια: Έθεσε σε δημοπρασία το μετάλλιο της για τα θύματα του προέδρου Λουκασένκο

Τσιμανούσκαγια: Έθεσε σε δημοπρασία το μετάλλιο της για τα θύματα του προέδρου Λουκασένκο
Το πρωί της Δευτέρας (9/8) τέθηκε σε δημοπρασία το ασημένιο μετάλλιο της Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια, όπου κατέκτησε στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες το 2019.

Η ίδια η αθλήτρια σήμερα (9/8) έθεσε σε δημοπρασία το ασημένιο της μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε στους Ευρωπαϊκούς αγώνες του 2019, στα 100 μέτρα σπριντ γυναικών. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν σε όλους αυτούς που έχουν στοχοποιηθεί από τις αρχές και τον Αλεξάντερ Λουκασένκο. Το ποσό έχει ξεπεράσει τις $21,000 μέσα σε λίγες ώρες, ενώ θα έχει συνολική διάρκεια 10 ημέρες.

s-l1600_2.jpg

Η Λευκορωσίδα αθλήτρια την περασμένη Κυριακή (1/8) ανέβασε σε προσωπικό της λογαριασμό στα social media μια ανάρτηση στην οποία είπε: «Ζητώ βοήθεια από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Υπάρχει πίεση εναντίον μου. Προσπαθούν να με βγάλουν από τη χώρα χωρίς την άδειά μου. Ζητώ από τη ΔΟΕ να εμπλακεί».

Η Τσιμανούσκαγια τέθηκε εκτός της Εθνικής της ομάδας διότι άσκησε κριτική περί αμέλειας των προπονητών της. Εν συνεχεία αρνήθηκε να γυρίσει στην πατρίδα της και πλέον βρίσκεται στην Πολωνία ασφαλής.

Ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο κατηγορείται πως οργάνωσε μια πρωτοφανή καταστολή, πριν ένα χρόνο, εναντίον διαδηλωτών μετά τις προεδρικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν. Η καταστολή αυτή επηρέασε μερικούς αθλητές, οι οποίοι εξέφρασαν δημόσια της αντίθετη άποψη τους, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν φυλακιστεί για συμμετοχή σε διαδηλώσεις στο δρόμο.

Εν τω μεταξύ, η Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας, δήλωσε ότι οι προπονητές απέσυραν την Τσιμανούσκαγια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κατόπιν συμβουλών γιατρών σχετικά με τη συναισθηματική και ψυχολογική της κατάσταση.

Σε μια συνέντευξή της στην Βαρσοβία, η Τσιμανούσκαγια, είπε πως η εντολή για να απομακρυνθεί από την Ολυμπιακή ομάδα ήρθε από τα «ψηλά» στην Λευκορωσία.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης