Sports Βusiness

Madison Square Garden Sports Corporation: Απώλειες ύψους 188 εκατ. δολαρίων στα έσοδα το οικονομικό έτος 2021

Madison Square Garden Sports Corporation: Απώλειες ύψους 188 εκατ. δολαρίων στα έσοδα το οικονομικό έτος 2021
Τα έσοδα της  Madison Square Garden Sports Corporation μειώθηκαν κατά 188 εκατ. δολάρια το 2021. 
Η Madison Square Garden Sports Corporation δημοσιοποίησε τα κέρδη της για το τέταρτο τρίμηνο και το οικονομικό έτος 2021. Τα έσοδα για ολόκληρο το έτος μειώθηκαν στα 415,7 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 603,3 εκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο έτος. Ήτοι, κατέγραψαν απώλειες ύψους 188 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι λειτουργικές ζημίες έφτασαν στα 78,4 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 93,9 εκατομμύρια δολάρια το οικονομικό έτος 2020.

Έδρα των Νιου Γιορκ Νικς and των Ρέιντζερς, η εταιρεία αποδίδει την απώλεια εσόδων στις συντομευμένες σεζόν 2020-2021 και στους περιορισμούς χωρητικότητας που ίσχυσαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, τα νούμερα του τελευταίου τριμήνου έδειξαν σαφή ανάκαμψη. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου άγγιξαν τα 146,9 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας σημαντική αύξηση, συγκριτικά με τα αρνητικά 7 εκατομμύρια δολάρια που αναφέρθηκαν πέρυσι, την ίδια περίοδο.

Οι διανομές του πρωταθλήματος αυξήθηκαν κατά 82,8 εκατομμύρια δολάρια. Τα τέλη για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης από τα δίκτυα MSG αυξήθηκαν στα 29,3 εκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα από χορηγίες και σήμανση αυξήθηκαν κατά 16,7 εκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα από τα εισιτήρια της κανονικής περιόδου αυξήθηκαν κατά 10,4 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η είσοδος των Νικς στα πλέι οφ του ΝΒΑ, απέφερε ακόμα 15,2 εκατομμύρια δολάρια.

Η Morgan Stanley πιστεύει ακράδαντα στη μετοχή της MSG Sports. Οι αναλυτές ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας λένε ότι διαπραγματεύεται με "έκπτωση 38% στην αξία της ιδιωτικής αγοράς των franchise της". Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Andrew Lustgarten, είναι επίσης αισιόδοξος για το μέλλον, λόγω της επιστροφής σε μια πλήρη σεζόν του NBA με 82 παιχνίδια.

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης