Sports Βusiness

ΗΠΑ: Αύξηση 400% στο πριμ μεταλλίων για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

ΗΠΑ: Αύξηση 400% στο πριμ μεταλλίων για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες
Σημαντική αύξηση του χρηματικού μπόνους που θα λάβουν οι Παραολυμπιονίκες των ΗΠΑ επιστρέφοντας από το Τόκιο. 
Για πρώτη φορά στα χρονικά, η Ολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής θα χορηγήσει το ίδιο πριμ στους Ολυμπιονίκες και τους Παραολυμπιονίκες! 

Μέχρι πρότινος, οι ΗΠΑ πριμοδοτούσαν ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με 37.500 δολάρια και ένα χρυσό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες με μόλις 7.500 δολάρια. Κάτι που σημαίνει ότι το πριμ για τους Παραολυμπιονίκες θα αυξηθεί κατά 400%! Αντίστοιχα το πριμ για το ασημένιο μετάλλιο θα ανέβει από τα 5.250 δολάρια στα 22.500 δολάρια και το πριμ για το χάλκινο από 3.750 δολάρια θα είναι πλέον 15.000 δολάρια. 

Παρά ταύτα, σε πολλές χωρές υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση στα οικονομικά κίνητρα που δίνονται στους αθλητές, ενώ υπάρχουν και κάποιες χώρες που δεν προσφέρουν καν πριμ στους Παραολυμπιονίκες, τακτική που ακολουθεί πχ. ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία, την ώρα που για τους χρυσούς Ολυμπιονίκες χορηγούν μπόνους 15.900 δολάρια και 14.500 δολάρια αντίστοιχα. 

Σε ό,τι αφορά στην οικοδέσποινα Ιαπωνία, το πριμ για το χρυσό στην Ολυμπιάδα ήταν 45.600 δολάρια, ενώ το αντίστοιχο για την Παραολυμπιάδα που βρίσκεται εν εξελίξει είναι 27.400 δολάρια. 

Βασιλική Καραμούζα 


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης