Sports Βusiness

Super League: Ο ακριβότερος και ο φθηνότερος παίκτης σε κάθε ρόστερ!

Super League: Ο ακριβότερος και ο φθηνότερος παίκτης σε κάθε ρόστερ!
Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της φετινής Super League έχει ήδη αρχίσει και το BN Sports σας παρουσιάζει το ακριβότερο, όπως και το φθηνότερο, περιουσιακό στοιχείο της κάθε ομάδας!

Το τελευταίο κομμάτι της μεταγραφικής περιόδου -αυτό του δικαιώματος απόκτησης ελευθέρων παικτών- ολοκληρώνεται στις 17 Σεπτεμβρίου, αλλά τα ρόστερ του ελληνικού πρωταθλήματος έχουν ήδη διαμορφωθεί, σε μεγάλο βαθμό!

Οι 258 νέες αφίξεις στη Super League -οι οποίες κόστισαν περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ- εκτός από την ποιότητα του πρωταθλήματος, «εκτόξευσαν» και τη χρηματιστηριακή αξία του κάθε συλλόγου.

Το BN Sports, βασισμένο στην αξιόπιστη πηγή πληροφοριών, transfermarkt.com, σας παρουσιάζει τον ακριβότερο και τον φθηνότερο παίκτη, σε κάθε ρόστερ της πρώτης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

*Η σειρά παρουσίασης των ομάδων γίνεται με βάση τη θέση τους στην τελική βαθμολογία -μετά το πέρας των playoff και των playout- της περασμένης σεζόν (2020-21).

 
Ολυμπιακός

Ακριβότερος: Μαντί Καμαρά – 24ων ετών - 15 εκατομμύρια ευρώ

Ο μέσος από τη Γουϊνέα αποτελεί δίχως αμφιβολία, το πολυτιμότερο κομμάτι στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ήρθε το καλοκαίρι του 2016, ως ελεύθερος από την Αζαξιό και διανύει την πέμπτη του σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το συμβόλαιο του λήγει σε τρία χρόνια και για να πειστούν οι «ερυθρόλευκοι» να τον αποχωριστούν, θα πρέπει να μπει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στα ταμεία τους.
Μαντί Καμαρά μέχρι το 2024 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Olympiacos.org

Φθηνότερος: Αλέξιος Καλογερόπουλος – 17 ετών - 100 χιλιάδες ευρώ

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός, εντάχθηκε στις ακαδημίες των «ερυθρολεύκων» πριν έναν χρόνο, αφού μετά από σκληρή «μάχη» με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός τον έπεισε να πει το «ναι» και τον απέκτησε από τον Αστέρα Τρίπολης. Αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» πρότζεκτ της ομάδας, με τον Πέδρο Μαρτίνς να παρακολουθεί στενά τη βελτίωση του νεαρού, υψηλόσωμου (1,87 μ.) στόπερ. Θεωρείται δεδομένο, πως η χρηματιστηριακή του αξία δεν θα παραμείνει για πολύ σε τόσο χαμηλά επίπεδα.


ΠΑΟΚ

Ακριβότερος: Αλεξάντρου Μιτρίτα – 26 ετών – 7 εκατομμύρια ευρώ

Ο Ρουμάνος αριστερός εξτρέμ, αποκτήθηκε φέτος το καλοκαίρι ως δανεικός από τον «Δικέφαλο του Βορρά», κάνοντας το ταξίδι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για τη χώρα μας. Μόλις πριν τρία χρόνια, η New York F.C. που αγωνίζεται στο MLS, δαπάνησε 8 εκατομμύρια ευρώ για να αποσπάσει τη συγκατάθεση της Κραϊόβα και του παίκτη, γεγονός που από αποδεικνύει την τεράστια πίστη στο ταλέντο του και από την άλλη δικαιολογεί τις υψηλές του… μετοχές!
Alexandru Ionut Mitrita - PAOKFC

Φθηνότερος: Χρήστος Ταλιχμανίδης – 20 ετών – 100 χιλιάδες ευρώ

Γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Ο 20χρονος τερματοφύλακας που βλέπει τον κόσμο από τα 1,87 μέτρα, προωθήθηκε από τις ακαδημίες του «Δικεφάλου του Βορρά» στην πρώτη ομάδα πριν έναν χρόνο και αποτελεί την τρίτη επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου, για τα γκολπόστ της ομάδας του. Εφόσον κατορθώσει να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του και να καταγράψει μερικές συμμετοχές, η αξία του αναμένεται να ανέβει.


Άρης 

Ακριβότερος: Μπαντού Εντιαγέ – 30 ετών – 2.7 εκατομμύρια ευρώ

Αν αναλογιστεί κανείς πως τον Ιανουάριο του 2018, η Στόουκ έβγαλε 18 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της για να τον αποκτήσει, αντιλαμβάνεται γιατί αποτελεί τον ακριβότερο παίκτη του Άρη! Ο Σενεγαλέζος χαφ αποτελεί νέο απόκτημα των «κιτρίνων» και θεωρείται ως μία από τις σπουδαιότερες μεταγραφές που πραγματοποίησε ο σύλλογος στη μεταγραφική περίοδο του φετινού καλοκαιριού.
Ντιαγιέ: «Μια ξεχωριστή πρόκληση στην καριέρα μου» | Yellow Radio

Φθηνότερος: Κωνσταντίνος Χατζηπιρπιρίδης – 20 ετών – 50 χιλιάδες ευρώ

Ο βραχύσωμος δεξιός χαφ αποτελεί προϊόν των ακαδημιών του Άρη. Εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα πριν έναν χρόνο και μετά από έξι μήνες δόθηκε δανεικός στον Ο.Φ. Ιεράπετρας, για να πάρει περισσότερο χρόνος συμμετοχής. Με τη φετινή, επιθετική υπεροπλία του Άρη, φαντάζει δύσκολο να υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για να «πάρει» παιχνίδια, αλλά το μέλλον βρίσκεται μπροστά του.


ΑΕΚ

Ακριβότερος: Πέτρος Μάνταλος – 30 ετών & Λιβάι Γκαρσία – 23 ετών – 4 εκατομμύρια ευρώ

Ο αρχηγός της ΑΕΚ και ένα από τα πιο «καυτά» πρότζεκτ που διαθέτει στα χέρια της, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Η χρηματιστηριακή αξία του Έλληνα μεσοεπιθετικού βρίσκεται στην υψηλότερη τιμή που είχε ποτέ, ενώ από την άλλη, ο εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο συνεχώς ανεβάζει τις μετοχές του, με ομάδες από κορυφαία πρωταθλήματα να βολιδοσκοπούν τις προθέσεις τόσο του ίδιου, όσο και της «Ένωσης».
Τρέχουν Γκαρσία και Μάνταλος για Άρη και Παναθηναϊκό! - AEKPASSION

Φθηνότερος: Γεώργιος Θεοχάρης – 19 ετών – 50 χιλιάδες ευρώ

Πρόκειται για έναν τερματοφύλακα σε εξαιρετικά νεαρή ηλικία, που έχει κερδίσει, ωστόσο, τις εντυπώσεις, γεγονός που αποδεικνύεται από το επαγγελματικό συμβόλαιο που υπέγραψε, ερχόμενος από τις ακαδημίες της ΑΕΚ. Ο ανταγωνισμός κάτω από τα γκολπόστ είναι μεγάλος, αφού ως βασικός θεωρείται ο νεοαποκτηθείς, Τσίτσαν Στάνκοβιτς, και ως δεύτερος, ο Παναγιώτης Τσιντώτας. Ωστόσο, μπορεί να διεκδικήσει τις πιθανότητές του για να πάρει κάποιες ευκαιρίες φέτος, που θα τον εντάξουν στην πρώτη τριάδα των τερματοφυλάκων της «Ένωσης»


Παναθηναϊκός

Ακριβότερος: Σεμπαστιάν Παλάσιος – 29 ετών  & Ματέους Βιτάλ – 23 ετών – 3.5 εκατομμύρια ευρώ

Αμφότεροι έχουν έρθει ως δανεικοί στον Παναθηναϊκό, ο οποίος διατηρεί δικαίωμα αγοράς του μέσω σχετικής ρήτρας. Η υψηλή τους αξία αποδεικνύει για ποιον λόγο δεν ήταν εφικτή η αγορά τους από φέτος, αλλά και δείχνει πως θα πρέπει να δοθεί πολύ σκληρή «μάχη» το ερχόμενο καλοκαίρι, εφόσον ικανοποιήσουν και κινηθούν οι διαδικασίες απόκτησής τους.
Γιατί επέλεξαν αυτούς τους αριθμούς οι Βιτάλ και Παλάσιος; - Όλα Πράσινα

Φθηνότερος: Σπύρος Τζαβίδας – 20 ετών – 50 χιλιάδες ευρώ

Ο νεαρός εξτρέμ έχει καταγράψει, στα δύο χρόνια που βρίσκεται στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, τέσσερις εμφανίσεις. Η παρουσία πολλών προσώπων που αγωνίζονται στη θέση του, αναμένεται να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην άνοδο της χρηματιστηριακής του αξίας.


Αστέρας Τρίπολης 

Ακριβότερος: Νίκος Παπαδόπουλος – 31 ετών & Αντριάν Ριέρα – 25 ετών – 500 χιλιάδες ευρώ

Ο Έλληνας γκολκίπερ βρίσκεται για τρίτη σεζόν στο ρόστερ των Αρκάδων και μαζί με τον ελπιδοφόρο Αντώνη Τσιφτσή, αναμένεται να αποτελέσουν τους δύο γκολκίπερ που θα διεκδικούν μία θέση κάτω από τα δοκάρια. Από την άλλη ο Ισπανός εξτρέμ, μπαίνει στη δεύτερη του σεζόν, αφού ήρθε στην Τρίπολη πριν δύο χρόνια από τη δεύτερη ομάδα της Βιγιαρεάλ.
Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 2-2: Ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος  ισοφάρισε στο φινάλε! - Super League 1 - Athletic Radio 104,2

Φθηνότερος: Φώτης Σγουρής – Αθανάσιος Μιχόπουλος (19 ετών), Ηλίας Χριστόπουλος (18 ετών) & Γεώργιος Κανελλόπουλος (21 ετών) – 50 χιλιάδες ευρώ

Πλην του Φώτη Σγουρή, που αποκτήθηκε την περσινή σεζόν από την Τρίγλια, οι υπόλοιποι αποτελούν παίκτες που προήχθησαν από την ακαδημία του Αστέρα Τρίπολης, στην πρώτη ομάδα. Οι Αρκάδες συνηθίζουν να προωθούν παίκτες από τα «σπλάχνα» τους, συνθήκη που καλούνται να «εκμεταλλευτούν» οι νεαροί.


Βόλος ΝΠΣ

Ακριβότερος: Αντριέν Ρεγκατέν – 30 ετών & Νικολάς Ορόζ – 27 ετών – 800 χιλιάδες ευρώ

Ο Μαροκινός εξτρέμ αποτέλεσε μία ακόμα «βόμβα» που ενεργοποίησε η ομάδα του Βόλου. Με ένα βιογραφικό πολύ πλούσιο, που εκτείνεται από την Τουλούζ, μέχρι το MLS, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως είναι ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής του συλλόγου. Πλάι του, ο αριστεροπόδαρος Αργεντινός μέσος, που αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Ρασίνγκ, με την ομάδα της Μαγνησίας να διατηρεί οψιόν αγοράς.

Φθηνότερος: Παύλος Λογαράς – 19 ετών – 50 χιλιάδες ευρώ

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός αποτελεί προϊόν της ακαδημίας της ομάδας και το γεγονός πως λογίζεται ως τέταρτος, αποδεικνύει την πίστη των ανθρώπων του συλλόγου προς το πρόσωπό του. Άλλωστε, η αποχώρηση του Μήτογλου αναμένεται να του δώσει περισσότερο «χώρο» εντός του ρόστερ.
Επαγγελματίας στο Βόλο, ο 18χρονος Παύλος Λογαράς - Football Academies


Ατρόμητος

Ακριβότερος: Ματίας Πιζάνο – 29 ετών – 1.3 εκατομμύρια ευρώ

Ο βραχύσωμος Αργεντίνος εξτρέμ, με ύψος μόλις 1,62 μέτρα, αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες κινήσεις του Ατρομήτου το φετινό καλοκαίρι. Αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Αρχεντίνος Τζούνιορς και αν το «Αστέρι» θέλει να εξαργυρώσει την υψηλή του χρηματιστηριακή αξία, θα πρέπει να ανανεώσει το υπάρχον συμβόλαιο που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2022.
Επίσημο: Στον Ατρόμητο ο Πισάνο | in.gr

Φθηνότερος: Νικόλαος Αθανασίου – 20 ετών – 50 χιλιάδες ευρώ

Στην περσινή διαδικασία των playout κατέγραψε την πρώτη του επίσημη συμμετοχή με την πρώτη ομάδα του Ατρομήτου. Αγωνίζεται ως αριστερός μπακ, αποτελεί προϊόν των ακαδημιών του συλλόγου και μαζί με τον Ντάνι Καστεγιάνο θα αποτελέσουν τις επιλογές του Άνχελ Λόπεζ, για το αριστερό άκρο της άμυνας.


ΠΑΣ Γιάννενα 

Ακριβότερος: Χοσέ Περέα – 21 ετών – 600 χιλιάδες ευρώ

Ο Κολομβιανός επιθετικός που συστήθηκε στο ελληνικό κοινό πριν δύο χρόνια, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αποτελεί το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο του ΠΑΣ Γιάννενα, πάνω στον οποίο στηρίζονται πολλά: τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά, αφού αποτελεί ένα «πρότζεκτ» που εφόσον πετύχει, μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα στους Ηπειρώτες.
Περέα τριετίας στον ΠΑΣ Γιάννινα! | Super-FM

Φθηνότερος: Βασίλης Αθανασίου (20 ετών), Δημήτριος Καραγιάννης (20 ετών), Αλέξης Τριάδης (24 ετών), Παύλος Γροσδάνης (19 ετών) & Γεώργιος Δούμτσης (21 ετών) – 50 χιλιάδες ευρώ

Πέραν του Γροσδάνη, ο οποίος βγήκε από τα «σπλάχνα» των ακαδημιών του ΠΑΣ, οι υπόλοιποι αποτελούν είτε φετινές, είτε περσινές προσθήκες. Ο Τριάδης αποκτήθηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο Καραγιάννης το φετινό καλοκαίρι ως ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, ενώ οι Δούμτσης και Αθανασίου προστέθηκαν κατά την περσινή σεζόν, από τον ΠΑΟΚ και την ιταλική Μάντοβα αντίστοιχα, αμφότεροι ως ελεύθεροι.


Λαμία

Ακριβότερος: Σάββας Γκέντσογλου – 30 ετών – 775 χιλιάδες ευρώ

Ο πολύπειρος Έλληνας χαφ, επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από έξι χρόνια απουσίας. Με παραστάσεις από την Ιταλία (Μπάρι), την Κροατία (Χάιντουκ), αλλά και την Κύπρο (ΑΠΟΕΛ), αποτελεί μία πολύ σημαντική προσθήκη για τους Φθιωτούς του Μιχάλη Γρηγορίου, και σε ιδανική, μάλιστα, ηλικία.
Λαμία: Χρειάστηκε να γίνει υπέρβαση για Γκέντσογλου | sportime.gr

Φθηνότερος: Μπόγιαν Σαράνοφ (33 ετών), Αθανάσιος Μαργαρίτης (24 ετών), Κωνσταντίνος Νικολόπουλος (19 ετών) & Ανέστης Βλαχομήτρος (19 ετών) – 50 χιλιάδες ευρώ

Ο πολύπειρος Σέρβος γκολκίπερ, Σαράνοφ, επέστρεψε στη Λαμία μετά το διετές του πέρασμα από την Τουρκία. Από την άλλη, ο Μαργαρίτης έκανε το «άλμα» από τις χαμηλότερες κατηγορίες και την τοπική ομάδα της Αταλάντης, στην πρώτη εθνική κατηγορία, ενώ οι Νικολόπουλος και Βλαχομήτρος, προήχθησαν από την ομάδα κάτω των 19 ετών της Λαμίας.


Απόλλων Σμύρνης

Ακριβότερος: Φλορεντίν Ματέι – 28 ετών – 700 χιλιάδες ευρώ

Ένα «αστέρι» του ποδοσφαίρου της Ρουμανίας που δεν έλαμψε ποτέ, τουλάχιστον όσο αναμενόταν. Πλέον, αναζητά μέσω της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» την αναγέννηση της καριέρας του και εφόσον καταφέρει να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό, ίσως ο σύλλογος να βγει αισθητά κερδισμένος. Αρκεί να ανανεώσει, βέβαια, το συμβόλαιό του, που λήγει σε έναν χρόνο από τώρα.
Απόλλων Σμύρνης: Δικός του ο 28χρονος Ρουμάνος μέσος, Φλορεντίν Ματέι

Φθηνότερος: Μανώλης Κραγιόπουλος – 23 ετών – 50 χιλιάδες ευρώ

Παρότι η καριέρα του ξεκίνησε με πολύ υψηλές βλέψεις, όντας μέλος των ακαδημιών της Άρσεναλ και έπειτα του ΠΑΟΚ, δεν υπήρχε η εξέλιξη που αναμενόταν. Ωστόσο, παραμένει νεαρός και ο Απόλλωνας μοιάζει ικανός να του δώσει τα αγωνιστικά λεπτά που χρειάζεται για να δείξει τις ικανότητές του.


ΟΦΗ

Ακριβότερος: Φελίπε Γκαγιέγκος – 29 ετών – 1.8 εκατομμύρια ευρώ

Μία πολύ ποιοτική προσθήκη του φετινού καλοκαιριού στο ρόστερ του ΟΦΗ, αποτελεί και το ακριβότερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Ο Χιλιανός σκληροτράχηλος αμυντικός χαφ, έχει χαράξει αξιοπρόσεκτη πορεία στα γήπεδα της Λατινικής Αμερικής και αναμένεται να έχει καταλυτικό ρόλο στο σύνολο του Νίκου Νιόπλια.
Στον ΟΦΗ ο Felipe Gallegos - Ofi FC

Φθηνότερος: Βασίλειος Σηφάκης – 19 ετών – 50 χιλιάδες ευρώ

Όνομα βαρύ σαν ιστορία, πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με τη θέση του τερματοφύλακα και τον ΟΦΗ! Ο νεαρός γκολκίπερ είναι γιος του Μύρωνα και αδερφός του Μιχάλη Σηφάκη, και αναμένεται να φανεί αν θα μπορέσει να δώσει συνέχεια στη μακρά παράδοση της οικογενείας.


Παναιτωλικός

Ακριβότερος: Νίκος Καρέλης (29 ετών) & Γιώργος Λιάβας (20 ετών) – 600 χιλιάδες ευρώ

Στην ομάδα του Αγρινίου τα «ηνία» του ακριβότερου ποδοσφαιριστή μοιράζονται δύο διαφορετικές ποδοσφαιρικές πορείες. Από τη μία ο Νίκος Καρέλης που με την επιστροφή του στην Ελλάδα, αναζητά ένα restart στην καριέρα του και από την άλλη ο Γιώργος Λιάβας, που επιθυμεί να εδραιωθεί και να διεκδικήσει τις πιθανότητες για μία μεταγραφή, η οποία θα τον ανεβάσει ως προς το αγωνιστικό επίπεδο και θα αποφέρει χρήματα στον Παναιτωλικό.

Φθηνότερος: Χρήστος Μπελεβώνης – 19 ετών – 25 χιλιάδες ευρώ

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του Μάκη, έστω κι αν αγωνίζεται σε διαφορετική θέση. Γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών του συλλόγου, μπορεί να αποτελεί από τη μία τον φθηνότερο ποδοσφαιριστή της Super League, αλλά από την άλλη έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του δοθούν και να εκτοξεύσει την αξία του κατακόρυφα!


Ιωνικός

Ακριβότερος: Θεοδόσης Μαχαίρας – 21 ετών – 750 χιλιάδες ευρώ

Ο αριστερός εξτρέμ, που αποκτήθηκε ως δανεικός από την ΑΕΚ, αποτελεί τον ακριβότερο παίκτη του ρόστερ της ομάδας της Νίκαιας. Ωστόσο, αποτέλεσε και τον μεγάλο άτυχο της προετοιμασίας, αφού υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο, γεγονός που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για αρκετούς μήνες.
Ιωνικός: Ο Μαχαίρας άνοιξε κουβέντα για εξτρέμ

Φθηνότερος: Χοσέ Κάνιας (34 ετών), Βασίλειος Πογκοσιάν (23 ετών), Κωνσταντίνος Τσιριγώτης (19 ετών), Κρίστιαν Ρόκου (18 ετών) & Φελίπε Μπονέτι (19 ετών)

Ο Χοσέ Κάνιας ξεχωρίζει σε αυτήν τη λίστα και ίσως η παρουσία του να προκαλεί εντύπωση. Ωστόσο, μετά τον ΠΑΟΚ και το πέρασμά του από τον Ερυθρό Αστέρα, αγωνίστηκε στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας, γεγονός που έριξε κατακόρυφα τις χρηματιστηριακές του μετοχές. Από την άλλη, πρόκειται για νεαρούς ποδοσφαιριστές που ήρθαν από ακαδημίες άλλων συλλόγων και περιμένουν την ευκαιρία τους. Ο Τσιριγώτης ήρθε τον Ιανουάριο του 2019 από τον Ατρόμητο, έναν χρόνο αργότερα ήρθε ο Πογκοσιάν και ακολούθησαν το καλοκαίρι του 2020 ο Ρόκου από τον Ολυμπιακό και ο Μπονέτι από τη Φλαμένγκο.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης