Sports Βusiness

Το ολικό λίφτινγκ της Ίπσουιτς με μόλις 2,5 εκατ. ευρώ δεν… αποδίδει (ακόμα)!

Το ολικό λίφτινγκ της Ίπσουιτς με μόλις 2,5 εκατ. ευρώ δεν… αποδίδει (ακόμα)!

Άλλαξε σχεδόν όλο το ρόστερ της, με τις «ευλογίες» του νέου της προπονητή, όμως μετά από πέντε στροφές, η Ίπσουιτς δεν έχει τα ανάλογα αποτελέσματα

Στην περίοδο των μεταγραφών, όλες οι ομάδες ψάχνουν να κάνουν την μέγιστη διαφορά, με κάθε τρόπο. Κάθε κίνηση μεταφράζεται ως ενίσχυση του ρόστερ και κλείσιμο κάποιας «τρύπας» στα πλάνα του εκάστοτε προπονητή. Βέβαια, η Ίπσουιτς το πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Η ομάδα της League One (τρίτη κατηγορία Αγγλίας) ολοκλήρωσε το μεταγραφικό παζάρι με την πώληση 20 ποδοσφαιριστών (!) από το περσινό ρόστερ και απέκτησε άλλους… 19 (!). Και όλα αυτά, με το ποσό των μόλις… 2,5 εκατ. ευρώ. Ένα κόστος που μεταφράζεται σε 1,18 εκατ. ευρώ λόγω των εσόδων από τις πωλήσεις.

Ταυτόχρονα, να θυμίσουμε πως στον σύλλογο αγόρασε μετοχές και ο γνωστός τραγουδιστής, Εντ Σίραν. Από την άλλη, φαίνεται πως η, εκτός ελέγχου, διαφοροποίηση της ομάδας, μόνο καλό δεν έχει προσφέρει μέχρι τώρα και ήδη, έχουν αρχίσει… τα «σύννεφα». 

Επιλογή του προπονητή να αλλάξει η ομάδα…

Η περσινή σεζόν, βρήκε τον αγγλικό σύλλογο στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με πέντε βαθμούς διαφορά από την εξάδα που οδηγεί στα play off ανόδου. Από την διοίκηση, αυτό κρίθηκε ως αποτυχία, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο Πολ Λάμπερτ και να τον διαδεχθεί ο Πολ Κουκ, τον περασμένο Μάρτιο.

Ο 57χρονος προπονητής ήταν επί τρία χρόνια στον πάγκο της Γουιγκάν ενώ είχε φορέσει τα προπονητικά των Πόρτσμουθ και Σέστερφιλντ. Σε 15 χρόνια καριέρας, είχε αποκτήσει συνολικά 355 ποδοσφαιριστές. Ένας αριθμός που έδειχνε τι θα ακολουθούσε στην Ίπσουιτς. Ο σχεδιασμός ξεκίνησε πριν καν τελειώσει η σεζόν, με τον ίδιο να ζητάει ενίσχυση σε κάθε γραμμή του γηπέδου.

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι της ομάδας δεν δίστασαν να βάλουν «φρένο» σε αυτό το λίφτινγκ που ετοίμαζε ο Βρετανός, αρκεί να μην ξέφευγε από τον ισολογισμό της.

19 ποδοσφαιριστές με… 2,5 εκατ. ευρώ!

Μόλις άνοιξε η μεταγραφική περίοδος, ο αγγλικός σύλλογος έπεσε με τα… «μούτρα» στις αγορές. Δυναμικό «μπάσιμο» και συνεχής διαπραγματεύσεις με ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να πάνε τον σύλλογο, ένα βήμα παραπέρα. Αντίστοιχα, ο Κουκ κοιτούσε συνεχώς ποιοι μπορούν να… μείνουν στο ρόστερ.

Οι αγορές, έφτασαν τις 19 μέχρι τα τέλη Αυγούστου, με ενίσχυση σε κάθε θέση του ρόστερ. Αποκορύφωμα ήταν η απόκτηση του Μπερσάντ Τσέλινα από τη Ντιζόν με την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο αλλά και η μεταγραφή του Ρέκεμ Χάρπερ έναντι μόλις 580 χιλιάδων ευρώ (κοστολογείται στα 2,5 εκατ. ευρώ από το transfermakt). Παρόμοιο κατάσταση, υπήρξε και στις πωλήσεις.

Η παραχώρηση του Αντρέ Ντόζελ ήταν η μοναδική που απέφερε χρήματα στον σύλλογο. Συγκεκριμένα, η ΚΠΡ έβγαλε από τα ταμεία της 1,15 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, την ίδια στιγμή, που πολλοίποδοσφαιριστές έφυγαν ως… ελεύθεροι.

E-3NqBDXsA8-6Ar.jpeg

Δείχνει πως πάει να κάνει κάτι αλλά (μέχρι στιγμής) δεν…

Με την ολοκλήρωση έξι αγωνιστικών, η Ίπσουιτς δείχνει όλο και περισσότερη αδυναμία να κάνει το κάτι διαφορετικό. Τα λόγια του Πολ Κουκ πως «θα είναι πολύ δύσκολα τις επόμενες εβδομάδες», δεν ήταν τυχαία. Έχει καταλάβει πως η ομάδα είναι ολοκαίνουργια και στο επίπεδο της League One χρειάζεται μία πίστωση χρόνου. Κάτι, που δεν δείχνει να αφήνει περιθώρια… ανόδου.

Συγκεκριμένα, ο αγγλικός σύλλογος βρίσκεται στην 22η θέση (μέσα στη ζώνη υποβιβασμού) με τρεις βαθμούς. Το απίστευτο, είναι πως αμφότερους, τους έχει πάρει με ισάριθμες ισοπαλίες. Ακόμα, είναι η μίααπό τις τρεις ομάδες της κατηγορίας (24 συνολικά) που δεν έχουν ακόμα… νίκη. Το πρόβλημα, πάντως, εντοπίζεται στην άμυνα.

Για να ακριβολογούμε, στο επιθετικό σκέλος η ομάδα είναι εντυπωσιακή. Ήδη μετράει 10 γκολ υπέρ της (!), όσα έχει και η πρωτοπόρος Σάντερλαντ. Στα μετόπισθεν, όμως, υπάρχει η ακριβώς αντίθετη εικόνα. Η αγγλική ομάδα έχει δεχθεί συνολικά 15 γκολ και είναι η χειρότερη άμυνα της κατηγορίας. Ένα στατιστικό που δεν θα είναι και τόσο καλό για να μπορέσει να διεκδικήσει μία θέση στην Championship.

Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά, όμως η κακή μέρα από το καλημέρα φαίνεται. Οι αλλαγές είναι πολλές και η προσαρμογή θέλει χρόνο προς όλους. Μένει να φανεί για πόσο θα διατηρηθεί η υπομονή των φίλων της Ίπσουιτς.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης