Sports Βusiness

Κλαμπ Μπριζ: Η «βασίλισσα» των… επενδύσεων

Κλαμπ Μπριζ: Η «βασίλισσα» των… επενδύσεων

Μπορεί το Βέλγιο να έχει αρκετά ταλέντα, όμως η Κλαμπ Μπριζ προτιμάει να επενδύει σε ποδοσφαιριστές του… εξωτερικού!

Σχετικά Άρθρα

Σεζόν με τη σεζόν, το ποδόσφαιρο βλέπει όλο και περισσότερα ταλέντα να κάνουν το πρώτο βήμα «λάμψης» τους. Πάνω σε αυτά, αρκετοί σύλλογοι επενδύουν με στόχο να ενισχύσουν το ρόστερ και να φουσκώσουν τα ταμεία τους στο άμεσο μέλλον. Αν κάποια αποτελεί παράδειγμα σε αυτό, είναι η Κλαμπ Μπριζ.

Ο βελγικός σύλλογος δαπάνησε συνολικά 38 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει κάποια από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης και επιβεβαίωσε τον τίτλο ως η «πρωταθλήτρια των επενδύσεων». Το έντονο φλερτ στον «δικό μας» Χρήστο Τζόλη, το wonderkid Αντόνιο Νούσα και η επόμενη μέρα.

Η πώληση του Κουσούνου έδειξε τον… δρόμο στους υπόλοιπους!

Ο Οντιλόν Κουσούνου είχε κοστίσει στην Κλαμπ Μπριζ μόλις τέσσερα εκατ. ευρώ όταν αποκτήθηκε από τη Χάμαρμπι το καλοκαίρι του 2019. Ήταν μόλις 18 ετών όταν έπεισε πως μπορεί να εξελιχθεί σε έναν από τους στόπερ του μέλλοντος. Τελικά, ο Αφρικανός έφτασε σε σημείο να κάνει την Λεβερκούζεν να βγάζει από τα ταμεία της 23 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Καθόλου άσχημα για έναν ποδοσφαιριστή που μέσα σε τόσο σύντομο διάστημα έκανε αμέσως την διαφορά. Ωστόσο, αυτή η πώληση έδωσε ακόμα περισσότερα «συν» στους Βέλγους. Συγκεκριμένα, έγιναν μία ομάδα που μπορεί να εκτοξεύσει την αξία των νεαρών ποδοσφαιριστών και πλέον, ο Κουσούνου, είχε μετατραπεί σε ζωντανή διαφήμιση.

Παιδομάζωμα αξίας… 38 εκατ. ευρώ!

Ο βελγικός σύλλογος έδειξε από την αρχή πως διαθέτει την εμπειρία αλλά θέλει να αποκτήσει ακόμα περισσότερο ταλέντο. Η πρώτη (και πιο σημαντική) κίνηση ήταν να αγοράσει τον Νόα Λανγκ από τον Άγιαξ. Ο 22χρονος εξτρέμ ήταν από τους κορυφαίους της περσινής σεζόν και κόστισε μόλις έξι εκατ. ευρώ (στα 22 εκατ. ευρώ η αξία του στο transfermarkt).

Από εκεί και πέρα, τα περισσότερα λεφτά δόθηκαν για την απόκτηση του Κεμάλ Σοουά ήταν η πιο δαπανηρή. Για να πει το «ναι» η Λέστερ, έπρεπε να διατεθούν περίπου εννέα εκατ. ευρώ από τον βελγικό σύλλογο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Εκτός του Γκανέζου μεσοεπιθετικού, αποκτήθηκε με 6,5 εκατ. ευρώ και ο Στάνλεϊ Ενσόκι από τη Νις.

Βέβαια, αξιοσημείωτο είναι πως αποκτήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Σουηδίας. Συγκεκριμένα, σε ηλικία μόλις 16 ετών, ο Αντούνιο Νούσα έπεισε για το τεράστιο ταλέντο του και με τρία εκατ. ευρώ άφησε την Στάμπεκ για χάρη της Μπριζ. Ο νεαρός εξτρέμ βέβαια, ήταν η απάντηση στο «ναυάγιο» δύο άλλων ποδοσφαιριστών που απέρριψαν τους Βέλγους.

Το «μπάσιμο» σε Ελλάδα και… Κύπρο!

Η Μπριζ εκτός από τις μεταγραφικές επιτυχίες, είχε και αποτυχίες μέσα στο καλοκαίρι. Δύο από αυτές, ανήκουν στα μεγάλα ταλέντα της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο λόγος για τον Χρήστο Τζόλη και τον Λοίζο Λοίζου. Ο πρώτος ήταν ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και είχε ολοκληρώσει μία εξαιρετική σεζόν με τον Δικέφαλο ενώ, παράλληλα, είχε κινήσει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών ομάδων.

Τελικά, η πρόταση για ανταλλαγή με τον Μίχαελ Κρμέντσικ δεν βγήκε και ο Τζόλης κατέληξε στη Νόριτς έναντι 13 εκατ. ευρώ. Από την άλλη, η Ομόνοια δεν δέχθηκε ποτέ να παραχωρήσει τον νεαρό άσο στον βελγικό σύλλογο, με τον ίδιο να είναι αρνητικός στο να αποχωρήσει από την Κύπρο.

Αυτή τη στιγμή, η Μπριζ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογία στο Βέλγιο και ξεκινάει το ταξίδι της στην Ευρώπη σε έναν όμιλο με Παρί Σεν Ζερμέν, Λειψία και Μάντσεστερ Σίτι. Στο τέλος της «μέρας», θα φανεί τι αποτέλεσμα θα έχει το παιδομάζωμα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης