Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με περιορισμένες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με περιορισμένες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Συσσώρευση μετά την πρόσφατη άνοδο για τους ευρωπαϊκούς δείκτες, ανάλογη κίνηση και στη δική μας αγορά στα πρώτα λεπτά. Αναμένουν τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ οι επενδυτές, εξέλιξη που μπορεί να επηρεάσει αν δεν είναι το ύψος του ανάλογο των εκτιμήσεων. Με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στις τράπεζες στο ξεκίνημα, απολύτως δικαιολογημένες λόγω της πρόσφατης ανόδου. Ο τζίρος είναι χαμηλός σε σύγκριση με τον χθεσινό.

MSCI: Καμία αλλαγή και πάλι. Δεν έφυγε η Jumbo, δεν μπήκε η Εθνική αλλά ούτε και η Μυτιληναίος. Πάμε για Μάιο τώρα. Παραμένουν 6 οι μετοχές στη μεγάλη κατηγορία.

ΔΕΗ: Ανοδικά ξεκίνησε η μετοχή και προσπαθεί να ξαναπιάσει τα 8,45 ευρώ σημείο που θεωρείται σημαντικό από τεχνικούς αναλυτές. Δείχνει πάντως μία δυσκολία και σήμερα να ξεπεράσει τη συγκεκριμένη τιμή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μετά τα χθεσινά νέα υψηλά διετίας περίπου διορθώνει κάπως στο ξεκίνημα και ουσιαστικά δημιουργεί μία μικρή πίεση και στην αγορά. Η Alpha Bank υποχωρεί άνω του 1% και ακολουθεί με λίγο μικρότερες απώλειες η Πειραιώς, που όμως χθες ήταν η πρώτη ανοδική μετοχή του ΧΑ.

JUMBO: Το γεγονός ότι ο οίκος δεν τη διέγραψε είναι θετικό. Βέβαια θα δούμε και το πως θα συμπεριφερθεί η μετοχή, καθώς άλλοι επενδυτές περιμένουν να φύγει στην επόμενη άλλοι όχι. Αμετάβλητη η μετοχή αν και κινήθηκε λίγο υψηλότερα στο άνοιγμα.

INTRALOT (απάντηση): Η μετοχή έχει κάνει μεγάλο ράλι από τα χαμηλά της. Από τα 0,10 ευρώ περίπου πήγε πάνω από τα 0,80 ευρώ. Επί 8 φορές δηλαδή. Η διόρθωση μέχρι στιγμής μας δείχνει φυσιολογική και δεν θέλουμε να φύγει πιο κάτω. Καθαρά από διαγραμματικής άποψης αυτό. Από την άλλη η στήλη, λόγω θεμελιωδών μεγεθών δεν έχει άποψη. Απλά την παρακολουθεί ως εισηγμένη. Αν μπει στο Nasdaq η θυγατρική θα μπορούσε να βελτιωθεί ο ισολογισμός και να αποκτήσει ξανά ανοδικό momentum η μετοχή. Τώρα, τι να κάνετε με τις μετοχές σας ή τι θα κάνει η μετοχή στο μέλλον δεν μπορούμε να το πούμε, ούτε να το ξέρουμε.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ (απάντηση): Αν και το έχουμε γράψει αρκετές φορές, ας το γράψουμε άλλη μία. Στις 12 Μαΐου 2021 είχε εκρηκτική άνοδο η μετοχή, ανοίγοντας με χάσμα τιμών. Αυτό είναι στα 5,10-5,40 ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ξανά προς τα 0,71 ευρώ η μετοχή και έχει χάσει αρκετό έδαφος το τελευταίο διάστημα. Πάλι όμως σε μία περιοχή όπου έχει παρατηρηθεί πως η άμυνα είναι καλή.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Σταθεροποιητικά ξεκίνησε η μετοχή και στα 2,60 ευρώ.

ΑΝΕΚ-ATTICA GROUP: Καταντάει κάπως εκνευριστικό να διαβάζεις παντού λεπτομέρειες του deal και οι εταιρείες ουσιαστικά να μας λένε πως δεν ξέρουν κάτι και οι αρμόδιες αρχές να θεωρούν προφανώς ότι έχουν κάνει τη δουλειά τους. Γράφουν όλοι οι δημοσιογράφοι όλες τις λεπτομέρειες αλλά οι εταιρείες λένε πως δεν ξέρουν ή καλούς τους επενδυτές να λαμβάνουν γνώση από επίσημες ανακοινώσεις. Αν περίμεναν τα επίσημα έγγραφα οι επενδυτές κύριοι εισηγμένοι….

AS COMPANY: Παραμένει πέριξ των 2,30 ευρώ και θέλει ένα σπρωξιματάκι για να σπάσει. Για να δούμε αν έχουν δυνάμεις οι αγοραστές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης