Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απογοητευτικό γύρισμα – Στον εκθετικό των 200 ημερών ξανά ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απογοητευτικό γύρισμα – Στον εκθετικό των 200 ημερών ξανά ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Άκρως απογοητευτική η σημερινή συνεδρίαση και φιλοδώρησε με καλή ζημιά τους πρωινούς αγοραστές. Τα ρίσκα παραμένουν και παρά τον ενθουσιασμό που προκάλεσε η FED, οι επενδυτές του ΧΑ, βρήκαν την ευκαιρίες για πωλήσεις και μάλιστα σε κάποιες μετοχές, όπου και τα κέρδη είναι μεγάλα, είδαμε πιο βίαιες κινήσεις.

Για να γράφουμε αυτά που σκεφτόμαστε, δεν μας άρεσε καθόλου η σημερινή συνεδρίαση. Και αρκετοί αναλυτές ανησύχησαν και μάλιστα από την πορεία συγκεκριμένων μετοχών φοβήθηκαν μήπως υπάρχουν αρνητικές ειδήσεις. Ανησυχητική και η πορεία του Nasdaq που μπορεί να επηρεάσει τις ελληνικές τεχνολογικές μετοχές.

Λίγο κάτω από τις 890 μονάδες το κλείσιμο και το σημείο είναι κρίσιμο λόγω του εκθετικού κινητού μέσου των 200 ημερών. Αν διασπαστεί θα δούμε επιτάχυνση της πτώσης. Συντριπτικά περισσότερες οι πτωτικές από τις ανοδικές μετοχές.

ΑΔΜΗΕ: Σκέτη απογοήτευση η μετοχή. Εφτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

ΔΕΗ: Απογοητεύει και αυτή τους φανατικούς της φίλους.

JUMBO: Οι αγορές ιδίων θα έχουν όριο τα 13,5 ευρώ. Με μονοψήφιο p/e η μετοχή στα 15 ευρώ με βάση τα κέρδη του 2021, αλλά η διοίκηση έβαλε όριο τα 13,5 ευρώ. Θέλει να μας πει κάτι; 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Θεωρούμε πως λόγω των ιστορικών υψηλών που είχε γράψει λίγες μέρες πριν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών εδώ ήταν πιο σκληρές. Εκτός και αν έμαθαν κάποιοι τι θα κάνει ο MSCI.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγάλη η πτώση στην Εθνική Τράπεζα και κάποιοι υπέθεσαν και εδώ όπως και στη ΜΥΤΙΛ ότι μπορεί να ξέρουν κάποιοι κάτι για τον MSCI. Ίδωμεν… Οι άλλες συστημικές δεν είχαν ανάλογη υποχώρηση. Βέβαια ούτε την ίδια άνοδο είχε η ΕΤΕ με την ΑΛΦΑ για παράδειγμα.

MOTOR OIL: Το χθεσινό της κλείσιμο ήταν σε κρίσιμο τεχνικά επίπεδα. Σήμερα άνοιξε με διάθεση να σπάσει επιθετικά τις αντιστάσεις και πήγε μέχρι τα 15,84 ευρώ, αλλά τελικά έκλεισε στα 15,49 ευρώ με άνοδο 3,27%. Για να δούμε αν υπάρχει είδηση, ή είναι τεχνική η κίνηση. Ακούγονται αρκετά πάντως στα χρηματιστηριακά γραφεία και αναφέρουν και την Ελλάκτωρ.

QUEST: Συνεχίστηκε εδώ η βίαιη κατοχύρωση κερδών με τη μετοχή να χάνει πάνω από 1 ευρώ από τα ιστορικά ενδοσυνεδριακά υψηλά της. Στα 5,10 ευρώ και στο -5,20%.

PHOENIX VEGA MEZZ: Υψηλή μεταβλητότητα εδώ λόγω μερίσματος. Πήγε μέχρι και το +12,35%, αλλά δεν κράτησε αφού γύρισε η αγορά. Γράψαμε τις διαφωνίες μας αναφορικά με το πως ανακοινώθηκε η πρόθεση για το μέρισμα. Το γύρισμα από το +12% στο +2,78% που ήταν στο κλείσιμο δείχνει πως πολλοί πρωινοί έγραψαν μεγάλη χασούρα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Έχει χαθεί το μέτρημα. Κάναμε μία επικοινωνία και ουσιαστικά αυτό που ειπώθηκε είναι πως δεν υπάρχει κάτι αρνητικό και πως δεν αποκλείεται μέρος της πτώσης να οφείλεται σε κάποια αρνητικά δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Οι αγορές ιδίων μετοχών σταμάτησαν λόγω ανακοίνωσης αποτελεσμάτων χρήσης 2021. Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα γιατί θα δημοσιεύσει και πρώτο τρίμηνο η εταιρεία. Δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία αλλά θα γίνει μετά τις 11 Μαΐου, ημέρα που έχει προγραμματιστεί η τηλεδιάσκεψη. Ίσως καμιά βδομάδα μετά. Η μετοχή συμπλήρωσε 7 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και μάλιστα σήμερα έχασε 5,99% και έκλεισε στα 4,16 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Η συγκεκριμένη τράβηξε όλα τα βλέμματα. Μεγάλος ο όγκος και το -30% έφερε μεγάλες ζημιές στα χαρτοφυλάκια που παίζουν το στοίχημα με την ακίνητη περιουσία. Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε το Ελληνικό Δημόσιο στο μεγαλύτερο μέρος της έκτασης.

EPSILON NET: Στο -5,49% και στα 6,20 ευρώ.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα και υποχώρησε 3,66%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης