Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Τάση από τις ξένες αγορές – Δεν αποκλείεται συνέχιση των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών

ΧΑ: Τάση από τις ξένες αγορές – Δεν αποκλείεται συνέχιση των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών
Διαγράφονται από σήμερα 7,417 εκατ. ίδιες μετοχές του ΟΤΕ
Σχετικά Άρθρα
Η χθεσινή διόρθωση θα μπορούσε να συνεχιστεί και σήμερα, σημειώνουν οι αναλυτές, αν και το καλό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού, μετά τη χθεσινή άνοδο της Wall Street θα μπορούσε να μετριάσει τις πιέσεις.
Η διόρθωση σε κάθε περίπτωση κρίνεται φυσιολογική και καλοδεχούμενη λόγω των μεγάλων κερδών που υπάρχουν.
Επιπλέον φαίνεται από τους όγκους συναλλαγών πως δεν υπάρχουν επιθετικές ρευστοποιήσεις και οι όποιες κινήσεις έχουν να κάνουν με άντληση ρευστότητας.
Η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας επιβεβαιώνεται και από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, όπου στο πρώτο εξάμηνο καταγράφθηκε πρωτογενές πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ έναντι στόχου για 415 εκατ. ευρώ.
Ισχυρό ήταν το ενδιαφέρον για το διαγωνισμό της Αττικής Οδού με 6 σχήματα να εκδηλώνουν ενδιαφέρον.
Από σήμερα, παύει η διαπραγμάτευση και διαγράφονται από το Χρηματιστήριο Αθηνών οι 7.417.049 ίδιες μετοχές του ΟΤΕ και το σύνολο των μετοχών που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανέρχεται σε 426.247.547 μετοχές.
Επίσης, σήμερα οι μετοχές της Epsilon Net είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,0703 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό).

Eurobank Equities
Οι αγορές της Ευρώπης ετοιμάζονται για θετικό άνοιγμα σήμερα, αντιδρώντας από τη χθεσινή πτώση, καθώς οι επενδυτές παίρνουν θάρρος από τις ενδείξεις χαλάρωσης του πληθωρισμού.

Piraeus Securities
Περιμένουμε πως η αβεβαιότητα για το διεθνές περιβάλλον θα συνεχίσει να επηρεάζει και σήμερα την αγορά.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Beta
Η χθεσινή διόρθωση λόγω κατοχύρωσης κερδών σε συνδυασμό με τα άσχημα μάκρο από την Κίνα θα διατηρηθεί και σήμερα, οδηγώντας την αγορά πάλι σε χαμηλότερο επίπεδο.
Από την άλλη πλευρά, καθώς η αναμονή ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ διατηρεί την αγορά σε επίπεδα ρεκόρ, δε θα πρέπει να αποκλειστεί μία ανάσχεση των πιέσεων στην αγορά.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης