Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Έκτη συνεχόμενη ανοδική και μικρά κέρδη 0,25% παρά την αλλαγή κλίματος στο εξωτερικό

Λίγο μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Έκτη συνεχόμενη ανοδική και μικρά κέρδη 0,25% παρά την αλλαγή κλίματος στο εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σχεδόν υψηλά δεκαετίας για το γενικό δείκτη. Πολυετή και ιστορικά υψηλά από ολοένα και περισσότερες μετοχές. Έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Δυνατές τοποθετήσεις και πάλι στις τράπεζες και σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά. Αρκετά καλή η αξία των συναλλαγών, ξεπέρασε τα 117 εκατ. ευρώ μαζί με τα πακέτα. Πάντως, το καλό ξεκίνημα των αγορών της Ευρώπης που βοήθησε και την εγχώρια αγορά δεν κράτησε. Στο ξεκίνημα ο DAX ήταν στο +0,7% και στο κλείσιμό μας είχε γυρίσει αρνητικός κατά 0,55%. Απώλειες κατέγραφε και η Wall Street καθώς ο πληθωρισμός τον Δεκέμβρη στις ΗΠΑ ήταν υψηλότερος των εκτιμήσεων και ίσως αυτό φέρει καθυστέρηση στη μείωση των επιτοκίων. Επηρεαστήκαμε έτσι και εμείς και από το +0,7% κλείσαμε στο +0,25% και λίγο κάτω από τις 1.350 μονάδες. Κανένα παράπονο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε νέο υψηλό 8 και πλέον ετών η Eurobank. Έτοιμη να γράψει 7 ευρώ η Εθνική Τράπεζα. Θέμα χρόνου τα νέα υψηλά και από τις άλλες συστημικές. Και πάλι η Alpha Bank δείχνει να μην μπορεί να ακολουθήσει με τον ρυθμό που θα θέλαμε. Θεωρούμε πως υστερεί, αλλά ίσως τελικά να έχει να κάνει και με τα μεγέθη της και τη σύγκριση με τις άλλες. Τι άλλο να υποθέσουμε. Η ΕΤΕ στα 6,9460 ευρώ και στο +2,57%, η ΠΕΙΡ στα 3,4980 ευρώ και στο +1,45%, η ΕΥΡΩΒ στα 1,7145 ευρώ και στο +1,20% και η ΑΛΦΑ στα 1,5985 ευρώ και στο +0,47%. Οριακά υψηλότερη η αποτίμηση της ΕΥΡΩΒ από αυτήν της ΕΤΕ και συγκεκριμένα για μόλις 20 εκατ. ευρώ.

ΛΑΜΔΑ: Σε εξέλιξη η διάσπαση και αν το επιβεβαιώσει θα δώσει καλή κίνηση πιστεύουμε. Έχει αλλάξει εδώ και λίγο καιρό συμπεριφορά η μετοχή προς το καλύτερο και είχαμε κάνει σχετικό θέμα στις αρχές Δεκέμβρη. Τότε γράφαμε πως κοιτάζει την αντίσταση των 7,15 ευρώ. Στις τελευταίες συνεδριάσεις προσπαθεί να κλείνει πάνω από το σημείο αυτό και σήμερα έκλεισε στα 7,1650 ευρώ. Για να δούμε…

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Είναι από τις μετοχές που ξεχωρίζουμε για τη συμπεριφορά τους στο νέο έτος. Βλέπουμε μία διάθεση για να κάνει κίνηση. Αν κάνουμε σύγκριση αποτιμήσεων μάλλον αδικείται η συγκεκριμένη. Τα εμβληματικά έργα υλοποιούνται και ο τομέας των παραχωρήσεων θα ενισχυθεί σημαντικά. Στα 14,20 ευρώ και στο +1,57% με όγκο περίπου 300 χιλ. τεμάχια.

ΟΠΑΠ: Με βελτιωμένη συμπεριφορά και η συγκεκριμένη μετοχή και δοκιμάζει τα 16 ευρώ ξανά. Αν προσθέσουμε βέβαια και το τελευταίο μέρισμα είναι σε νέα υψηλά.

ΟΛΠ: Η απόλυτη δικαίωση της στήλης. Μας έβγαλε βέβαια την ψυχή, αφού προς τα τέλη του 2022 ήταν κάτω από τα 15 ευρώ. Πολυετή υψηλά για τον τίτλο και ακόμα θεωρούμε πως έχει περιθώριο ανόδου. Στα 24,9 ευρώ και στο +1,63%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Παράγει μάσκες, αλλά δεν περιμένει κάποιο σημαντικό έσοδο. Αυτό με αφορμή τις νέες συστάσεις για μάσκες και την έξαρση του Covid. Στα 4,40 ευρώ και στο -2,65% με μικρό όγκο αλλά σημαντικές εντολές πώλησης στην τιμή κλεισίματος, για τα δεδομένα του τίτλου.

PERFORMANCE: Συνεχίζει να ξεχωρίζει και πήγε και σήμερα καλά και σε νέα υψηλά. Ήταν μεταξύ των λίγων μετοχών της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης που ξεχώρισαν. Στα 5,46 ευρώ πλέον η μετοχή.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Είναι μεταξύ των λίγων μετοχών που δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, ειδικά μεταξύ των μικρών. Μόλις πάει να πιάσει τα 0,48 ευρώ βγαίνουν καραβιές. Σήμερα άνοιξε στα 0,4880 ευρώ και αμέσως άρχισαν να βγαίνουν χαρτιά. Έκλεισε στα 0,4625 ευρώ και στο -1,39% και στην τιμή αυτή έμειναν απούλητα 18 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΩΣΤΕΣ: Απότομα ανέβηκαν, απότομα πέφτουν… Στο -11,84% η Μινέρβα, στο -6,17% η Φιερατέξ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης