Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Αυξημένη πίεση λόγω Moody’s και JP Morgan με κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Αυξημένη πίεση λόγω Moody’s και JP Morgan με κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η έκθεση της JP Morgan είναι λες και σε ρωτάει αν θέλεις να είσαι πρώτος στο χωριό ή τελευταίος στην πόλη. Νομίζουμε δεν υπάρχει σύγκριση, αλλά επίσης και πολλές από τις μεγάλες χαρές που έχουμε πάρει, τις έχουμε ως emerging market. Η συγκυρία βέβαια είναι εξαιρετική και τα λεφτά που θα εισρεύσουν δεν μπορεί κάποιος να τα αμφισβητήσει. Από την άλλη, οι προσπάθειες πρέπει να είναι συνεχείς και να μην καθίσουμε στα όσα έχουμε κάνει. Χρειάζονται πολλά για να γίνει αυτή η αγορά μεγάλη.

Αν θέλετε την άποψή μας, δεν μας πολυενδιαφέρει αν θα αναβαθμιστούμε ή όχι. Εμείς θέλουμε οι επενδυτές μας να είναι αναβαθμισμένοι και να βλέπουν πότε τα θεμελιώδη είναι ελκυστικά, πότε οι μετοχές είναι χαμηλά και πότε έχουν προοπτικές. Να βλέπουν την αγορά ως επένδυση και όχι ως τζόγο. Η έκθεση αυτή και η μη αναβάθμιση από τη Moody’s μας επηρέασαν και κλείσαμε με αξιόλογες απώλειες 1,31% και στο χαμηλό ημέρας. Σημειώνεται πως το κλίμα στο εξωτερικό δεν ήταν άσχημο. Ο τζίρος ξανά υψηλός και πάνω από 181 εκατ. ευρώ με αρκετά πακέτα.

AEGEAN: Έγινε ένα μεγάλο πακέτο 3,4% σήμερα στη μετοχή. Από τον δημοσιευμένο ισολογισμό και τα επίσημα στοιχεία του Χρηματιστηρίου φαίνεται πως δύο μέτοχοι έχουν μειώσει θέσεις (Alnesco και Siana). Στα 12,56 ευρώ και στο -0,58% η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή υποχώρηση 3,66% για την Πειραιώς και με μεγάλο όγκο πάνω από 12,5 εκατ. τεμάχια. Μας άρεσε περισσότερο σήμερα η συμπεριφορά της Εθνικής και μετά της Eurobank. Αμφότερες με άνοδο. Η Alpha Bank υποχώρησε 0,94%.

JUMBO: Έχασε το έκτακτο μέρισμα και κάτι ακόμα, λόγω συνολικής πορείας της αγοράς. Στα 25,80 ευρώ και στο -3,37%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Νομίζουμε πως αρκετά τιμωρήθηκε λόγω αποτελεσμάτων. Βλέπουμε άλλες στο ταμπλό που κάνουν πάρτι και με αποτιμήσεις στη στρατόσφαιρα, ενώ η συγκεκριμένη με τέτοια assets, έχασε σχεδόν 20% από τα υψηλά της λόγω μειωμένης κερδοφορίας. Δε λέμε, ότι πήγε καλά, αλλά όχι κι έτσι. Η στήριξη είναι λίγο πιο κάτω και αν συνεχιστεί η διόρθωση στο Χ.Α. ίσως την πιάσει. Στα 1,9440 ευρώ και στο -2,41%.

ΟΠΑΠ: Ούτε αυτή κράτησε. Στα 16,22 ευρώ και στο -3,57% που ήταν και χαμηλό ημέρας.

OPTIMA BANK: Εξαιρετική η πρωτοβουλία της τράπεζας να δίνει bonus σε όποιον εργαζόμενο αποκτά παιδί και συγκεκριμένα 1.000 ευρώ το μήνα για 12 μήνες. Εύγε…

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ανησύχησαν κάποιοι από την αύξηση του δανεισμού, λες και δε ξέρει που χρωστάει δηλαδή. Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στον ισολογισμό, θα δει πως η διαφορά είναι περίπου 20 εκατ. ευρώ στο δανεισμό, αλλά έχει αυξήσει 25 εκατ. ευρώ τα αποθέματα. Όταν θα αρχίσει να εισπράττει ο δανεισμός θα μειωθεί προφανώς. Απλά η αύξηση του δανεισμού αύξησε και το κόστος και επηρέασε την κερδοφορία, την οποία η στήλη θα ήθελε καλύτερη. Όμως και πάλι με μονοψήφιο p/e τι να σχολιάσουμε; Στα 9,60 ευρώ και στο +1,27%.

REVOIL: Παράγινε και εδώ με την υποχώρηση. Πιάνει πλέον καλή στήριξη και πρέπει να την κρατήσει. Πρέπει επίσης να δούμε κάποια βελτίωση στο δεύτερο εξάμηνο σε σύγκριση με το πρώτο που δεν πήγε και τόσο καλά. Στα 1,68 ευρώ και στο -1,18%.

CAIRO MEZZ: Σημαντική η υποχώρηση της μετοχής από τα υψηλά της. Ξεκίνησε τη χρονιά από τα 0,1820 ευρώ, στις 7 Φεβρουαρίου ήταν στα 0,4670 ευρώ και σήμερα έκλεισε με απώλειες 6,60% και στα 0,2690 ευρώ.

LAVIPHARM: Δυνατή υποχώρηση 3,30% αλλά με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Στα 0,88 ευρώ με την αποτίμηση να είναι στα 148 εκατ. ευρώ περίπου.

FOURLIS: Πρώτη στην πτώση, τελευταία στην άνοδο. Στα 4,22 ευρώ και στο -2,43%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Με συναλλαγές μόλις 4.370 τεμαχίων έχασε 5,16%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης