Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ποιος κορυφαίος Έλληνας τραπεζίτης «κλείδωσε» για CEO στην τράπεζα Πειραιώς και το δίκτυο αλληλοϋποστήριξης - ΔΣ 19/10

Ποιος κορυφαίος Έλληνας τραπεζίτης «κλείδωσε» για CEO στην τράπεζα Πειραιώς και το δίκτυο αλληλοϋποστήριξης - ΔΣ 19/10
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος που προωθείται στην Πειραιώς είναι τραπεζίτης κύρους και ΠΟΛΥ μεγάλων ικανοτήτων.....
Ποιος κορυφαίος - εν ενεργεία - έλληνας τραπεζίτης προωθείται για την θέση του CEO;
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος κλείδωσε ήδη και ίσως και στις 19 Οκτωβρίου του 2016 στο διοικητικό συμβούλιο να ανακοινωθεί ο νέος πρόεδρος που θα είναι ο Γιώργος Χατζηνικολάου και διευθύνων σύμβουλος ο κορυφαίος εν ενεργεία τραπεζίτης.

Φαίνεται ότι ο νέος CEO έχει επιλεγεί, καθώς έχει την υποστήριξη του Paulson του βασικού ιδιώτη μετόχου της Πειραιώς με 9,23% ή 20% μαζί με τους φίλα προσκείμενους μετόχους και του SSM αλλά είναι ασαφές εάν έχει την υποστήριξη του Μιχάλη Σάλλα.... του πρώην προέδρου της Πειραιώς.  
Δεν θα είναι CEO της Πειραιώς ο Άνθιμος Θωμόπουλος αν αυτός σας πέρασε από την σκέψη.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος που προωθείται στην Πειραιώς είναι τραπεζίτης κύρους και ΠΟΛΥ μεγάλων ικανοτήτων…και σίγουρα έκπληξη για πολλούς αλλά όχι για τους ελάχιστους που γνωρίζουν….
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς είναι κορυφαίος τραπεζίτης μιας εκ των 4 συστημικών τραπεζών και κατείχε μη εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Το δίκτυο αλληλοϋποστήριξης

Έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο αλληλοϋποστήριξης όπου ο νέος CEO της Πειραιώς...  θα στηρίξει τον Άνθιμο Θωμόπουλο στην Credicom όπου σύντομα κλείνει το deal με την Atlas Capital.
Ο νέος CEO της Πειραιώς και ο Άνθιμος Θωμόπουλος υποστηρίζουν τον Παναγιώτη Θωμόπουλο για πρόεδρο της Εθνικής και από ότι γίνεται αντιληπτό υποστηρίζουν και τον Ψάλτη στην Alpha bank τον σημερινό CFO της Alpha bank.
O Ψάλτης φαίνεται να ερίζει για μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Alpha bank και αν αυτό συμβεί... θα πρέπει να αποχωρήσουν 2 σημερινά εκτελεστικά μέλη από το διοικητικό συμβούλιο της Alpha bank αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο...είναι ασαφές αν θα αναβαθμιστεί ο Ψάλτης.
Όλοι εστιάζονται στην Πειραιώς και ορθά καθώς έχει πολύ καιρό διοικητική εκκρεμότητα την οποία μπορεί και να κλείσει ακόμη και στις 19 Οκτωβρίου που συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο ή την επόμενη εβδομάδα.
Όμως θεωρούμε ότι πρέπει να προσέξουμε την Alpha bank, έχει μεγάλη σημασία το τι θα συμβεί στην Alpha bank με το ζήτημα των 4 εκτελεστικών μελών στο ΔΣ που πρέπει να γίνουν 3….

Στο κείμενο αυτό δεν μεταφέρουμε προσωπικές θέσεις αλλά πληροφορίες – και για την ώρα -  μόνο ένα ελάχιστο μέρος αυτών μπορούμε να μεταδώσουμε…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης