Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έως τις 2000 μονάδες αρχικά και εν συνεχεία στις 1600-1500 μονάδες το ΧΑ; Αντικρουόμενες οι απόψεις των τραπεζικών στελεχών

 Έως τις 2000 μονάδες αρχικά και εν συνεχεία στις 1600-1500 μονάδες το ΧΑ; Αντικρουόμενες οι απόψεις των τραπεζικών στελεχών
Τα σκληρά μέτρα για την κοινωνία πάρθηκαν εκπλήσσοντας και την Μέρκελ, ο μηχανισμός στήριξης ενεργοποιήθηκε, το ΔΝΤ και η ΕΕ ήρθαν στην Ελλάδα το ερώτημα είναι πως θα κινηθεί το ΧΑ και τα ομόλογα; Οι διαμορφούμενες συνθήκες δεν είναι θετικές κυρίως γιατί στα μέτρα δεν υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική μόνο φόροι , φόροι και επίσης και κάτι άλλο… φόροι. H νέα έκτακτη εισφορά προφανώς και προβληματίζει….. Είναι ξεκάθαρο ότι η οικονομία εισέρχεται σε βαθύ λήθαργο.
Τα κέρδη αποδεκατίζονται αν και δεν αποκλείεται να αυξηθούν έως και 50% οι πιθανότητες να αυξηθούν ζημίες στα αποτελέσματα τραπεζών και επιχειρήσεων.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον το μέλλον του ΧΑ δεν μπορεί να είναι θετικό ωστόσο τα μέτρα ικανοποιούν σε μεγάλο βαθμό τους ξένους επενδυτές που είχαν αναστατωθεί για τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα.
Η αντίδραση των τελευταίων ημερών στο ΧΑ ήταν αντίδραση προσδοκίας ωστόσο πλέον  οι επενδυτές καλούνται να επαναξιολογήσουν τις αποτιμήσεις των τραπεζών.
Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι έρχονται δύσκολες μέρες στο ΧΑ και δεν είναι τυχαίο ότι μετά μάλιστα και τα νέα μέτρα οι τραπεζίτες είναι άκρως προβληματισμένοι.
«Δεν ξέρω πως θα αντιδράσει σήμερα ή αύριο το ΧΑ ξέρω πως θα αντιδράσει προσεχώς τα μέτρα δεν ευνοούν το ελληνικό χρηματιστήριο ήταν η προσέγγιση τραπεζικού στελέχους»
Το ΧΑ θεωρητικά θα μπορούσε να κινηθεί έως την περιοχή των 1950 με 2050 μονάδων με βάση το καλό σενάριο αλλά ουσιαστικά πλέον ανοίγει ο δρόμος για τις 1600 - 1500 μονάδες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθες συνομιλήσαμε με πλήθος στελεχός και προσπαθήσαμε να ομογενοποιήσουμε τις αντικρουόμενες απόψεις για το ΧΑ.
Όπως έχει διαμορφωθεί το πλέγμα της μάκρο και μίκρο οικονομίας έρχονται δύσκολες μέρες γενικώς και ειδικώς και όλοι πρέπει να προετοιμασθούν.
Όσον αφορά τα ομόλογα είναι ξεκάθαρο ότι το κλίμα θα παραμείνει θολό έως ότου ξεκαθαρίσει το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους αν πραγματικά τεθεί. Τώρα όλοι το αποκλείουν αλλά αυτό θα πρέπει να αποτελέσει 100% βεβαιότητα.  

Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης