Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο πολιτικός κίνδυνος απομακρύνεται στην Ελλάδα - Ξένα funds μέσω Goldman τοποθετούνται στις ελληνικές τράπεζες

Ο πολιτικός κίνδυνος απομακρύνεται στην Ελλάδα - Ξένα funds μέσω Goldman τοποθετούνται στις ελληνικές τράπεζες

Ο Μητσοτάκης βλέποντας τον κίνδυνο πολιτικής ήττας ακύρωσε το σχεδιασμό για πρόωρες εκλογές

Σχετικά Άρθρα
Η απομάκρυνση του πολιτικού κίνδυνου από την Ελλάδα, άπαξ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές, έχει δώσει το έναυσμα σε ορισμένα αμερικανικά funds να τοποθετηθούν στις ελληνικές τράπεζες, μέσω κυρίως της Goldman Sachs.

Αν και η διεθνής συγκυρία είναι πάρα πολύ αρνητική ωστόσο στην Ελλάδα είχε προκύψει ένας επιπρόσθετος κίνδυνος που ήταν οι πρόωρες εκλογές και η πιθανότητα ακυβερνησίας και πρόσθετης πολιτικής αστάθειας.
Είχαν διαρρεύσει φήμες το τελευταίο διάστημα ότι στις 18 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.
Αλλά ο Μητσοτάκης βλέποντας τον κίνδυνο πολιτικής ήττας ή ακόμη και τον κίνδυνο να μείνει εκτός πρωθυπουργικού θώκου, άπαξ και οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει αυτοδυναμία, ακύρωσε το σχεδιασμό για πρόωρες εκλογές.
Οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2023.
Λόγω της απομάκρυνσης του πολιτικού κινδύνου ορισμένα αμερικανικά funds μέσω κυρίως της Goldman Sachs τοποθετούνται στις ελληνικές τράπεζες.

Αυξημένα τα πακέτα

Τα πακέτα που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 8 Ιουλίου 2022, κατά βάση διακινήθηκαν μέσω της αμερικανικής Goldman Sachs.
 Αναλυτικά, η Eurobank διακίνησε 21 εκατ. τεμάχια αξίας 16,5 εκατ. ευρώ που αφορούν τα 0,57% των μετοχών, η Πειραιώς διακίνησε 5,7 εκατ. τεμάχια αξίας 4,7 εκατ.ευρώ και αφορούν το 0,46% των μετοχών.
Η Alpha Bank 6,18 εκατ. τεμάχια αξίας 4,75 εκατ. ευρώ που αφορούν το 0,26% των μετοχών και η Εθνική 1,7 εκατ. τεμάχια αξίας 5,1 εκατ. ευρώ που αφορούν το 0,19% των μετοχών..
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η αύξηση του ποσοστού της Capital Group στην Alpha Bank, πάνω από 5%.
Οι τοποθετήσεις των αμερικανικών funds μπορεί βραχυπρόθεσμα να δημιουργούν προσδοκίες αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι σοβαροί κίνδυνοι, όπως είναι ο πληθωρισμός, η ενεργειακή και η οικονομική κρίση.
Βραχυπρόθεσμα πάντως οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες είχαν στην κυριολεξία καταποντιστεί παίρνουν ανάσες οπότε σε αυτήν την συγκυρία μάλλον αποτρέπονται τα νέα χαμηλά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης