Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Eurobank διαψεύδει κι επίσημα τα περί διεκδίκησης της βουλγαρικής First Investment Bank - Επιβεβαίωση ΒΝ

Η Eurobank διαψεύδει κι επίσημα τα περί διεκδίκησης της βουλγαρικής First Investment Bank - Επιβεβαίωση ΒΝ
Ήδη από χθες 22/5 το BankingNews είχε γράψει ότι πηγές της Eurobank διαψεύδουν τις εν λόγω πληροφορίες
Σχετικά Άρθρα
"Αναφορικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου για δήθεν ενδιαφέρον του Ομίλου Eurobank για την απόκτηση της Βουλγαρικής τράπεζας First Investment Bank AD («FIB»), η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία («Eurobank Holdings») δηλώνει ότι τα υπόψη δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα", αναφέρει σε ανακοίνωση η Eurobank, εν συνεχεία της σχετικής από 22.5.2024 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Ήδη από χθες 22/5 το BankingNews είχε γράψει ότι πηγές της Eurobank διαψεύδουν τις εν λόγω πληροφορίες περί προσφοράς για την 5η μεγαλύτερη τράπεζα στη Βουλγαρία (δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο επικαλείται βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης).
Σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα, πάντως, οι προσφορές για τη συμφωνία μπορεί να οριστικοποιηθούν έως το τέλος Μαΐου του 2024 και θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τα 500 εκατ. ευρώ.
Η κίνηση αυτή είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της τράπεζας να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις βασικές της αγορές (Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρος).

Η 5η μεγαλύτερη τράπεζα της Βουλγαρίας

Η First Investment Bank ή Fibank η οποία ιδρύθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1993, είναι σήμερα η πέμπτη μεγαλύτερη βουλγαρική τράπεζα ( με βάση το συνολικό ενεργητικό).
Η τράπεζα είναι η μητρική τράπεζα ενός χρηματοπιστωτικού ομίλου στα Βαλκάνια - διαθέτει υποκατάστημα στην Αλβανία με 10 γραφεία, ένα στην Κύπρο, καθώς και μια θυγατρική τράπεζα στη Βόρεια Μακεδονία.
Η First Investment Bank ελέγχει επίσης την CaSys International - έναν διεθνή φορέα εκμετάλλευσης καρτών με έδρα τα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας.
Στη Βουλγαρία, διαθέτει 21 υποκαταστήματα και 68 γραφεία σε όλη τη χώρα.
Στους πελάτες της περιλαμβάνονται 380.000 ιδιώτες και 21.000 νομικά πρόσωπα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης