Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μιχάλης Παναγής (CEO της Eurodrip) στο bankingnews.gr: Η εξαγορά της Eurodrip αποτελεί άμεση επένδυση από σοβαρά ιδιωτικά κεφάλαια του εξωτερικού - Ανοίγει ο δρόμος για ανάλογες κινήσεις και σε άλλες επιχειρήσεις

Μιχάλης Παναγής (CEO της Eurodrip) στο bankingnews.gr: Η εξαγορά της Eurodrip αποτελεί άμεση επένδυση από σοβαρά ιδιωτικά κεφάλαια του εξωτερικού - Ανοίγει ο δρόμος για ανάλογες κινήσεις και σε άλλες επιχειρήσεις
«Οι Αμερικανοί επενδυτές αναζητούν εξωστρεφείς επιχειρήσεις και ψάχνουν τις ελληνικές εταιρίες-διαμάντια που και εξάγουν αλλά και έχουν χαμηλό δανεισμό", ανέφερε σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο www.bankingnews.gr ο Μιχάλης Παναγής, δ/νων σύμβουλος της Eurodrip που εξαγοράσθηκε από αμερικανικό fund.
Ο κ. Παναγής υποστηρίζει τα εξής: «Πιστεύω ότι είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη και για την ελληνική επιχειρηματικότητα, διότι αποτελεί άμεση επένδυση από σοβαρά ιδιωτικά κεφάλαια του εξωτερικού».
Οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν αρκετούς μήνες αλλά είναι πασιφανές ότι τα private equity fund βλέπουν Ελλάδα και ήδη έχουν επιλέξει τους στόχους τους. Με την εξαγορά της Eurodrip ανοίγει ο κύκλος των εξαγορών για τις νοικοκυρεμένες ελληνικές επιχειρήσεις που θα τεθούν επικεφαλής όταν ξεκινήσει η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Όπως υπογραμμίζει στο www.bankingnews.gr ο κ. Παναγής «μεταξύ των όρων της εξαγοράς που έθεσαν οι Αμερικανοί ήταν να παραμείνει το ελληνικο management που εχει επιδείξει τα θετικά αποτελεσματα».  To 67,5% της Eurodrip θα περάσει στον έλεγχο της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Paine & Partners, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν την περασμένη Παρασκευή 5 Οκτωβρίου οι δύο βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης, Global Finance και Bellaria με τους επικεφαλής του αμερικανικού fund.
Η Eurodrip, αποτελεί μια από τις πλέον εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις, με το 93% των πωλήσεων να πραγματοποιείται εκτός Ελλάδος. Αιχμή της ανάπτυξης του ομίλου σήμερα αποτελούν οι θυγατρικές στο εξωτερικό, σε ΗΠΑ, Μεξικό, Περού, Τουρκία, Αίγυπτο και Ιορδανία. H Paine & Partners αποτελεί μια αμερικανική επενδυτική εταιρεία η οποία εστιάζει κυρίως σε επενδύσεις σε εταιρείες του τομέα τροφίμων και βιομηχανίας μεταποίησης αγροτικών προϊόντων παγκοσμίως. Το fund εδρεύει στην Καλιφόρνια, ενώ διατηρεί γραφεία στη Νέα Υόρκη και το Σικάγο. Η εξαγορά έναντι τιμήματος 1,53 ανά μετοχή,αντιπροσωπεύει premium ύψους 28,5% έναντι της τιμής κλεισίματος της Παρασκευής 05/10 και premium ύψους άνω του 67% έναντι της τιμής του μέσου όρου του τελευταίου εξαμήνου. Η αγοράστρια εταιρία συμφώνησε συγχρόνως την αγορά επιπλέον ποσοστού 11,04 % που κατέχει έτερος μέτοχος στην Eurodrip Α.Β.Ε.Γ.Ε., έναντι του ίδιου τιμήματος ανά μετοχή. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η αγοράστρια εταιρία έχει την υποχρέωση να προβεί σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρίας Eurodrip A.B.E.Γ.Ε. Η συνολική αξία της συναλλαγής προσδιορίζεται σε 68 εκατ. ευρώ περίπου.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης