Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρησης της προσοχής στο εξωτερικό – Αποτελέσματα και MSCI στο επίκεντρο

ΧΑ: Διατήρησης της προσοχής στο εξωτερικό – Αποτελέσματα και MSCI στο επίκεντρο
ΟΤΕ, Τιτάν, Coca Cola, ΕΛΠΕ και Τράπεζα Πειραιώς δημοσιεύουν πρώτο τρίμηνο, αύριο.
Σχετικά Άρθρα

Πιθανότητες διατήρησης την ανοδικής αντίδρασης εντοπίζουν οι αναλυτές, η οποία βέβαια χθες για την εγχώρια αγορά είχε ήπια χαρακτηριστικά.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού, με τις εξελίξεις από τα κρούσματα στην Κίνα, να βελτιώνουν κάπως την επενδυτική ψυχολογία.
Ωστόσο, οι επενδυτές θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στις αυριανές ανακοινώσεις του οίκου MSCI, όπου περιμένουν την απόφασή του για είσοδο δύο ακόμα ελληνικών μετοχών ή όχι.
Επιπλέον σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα από εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης αναμένονται αύριο και θα δείξουν την τάση που επικρατεί το 2022.
ΟΤΕ, Τιτάν, Coca Cola, ΕΛΠΕ και Τράπεζα Πειραιώς δημοσιεύουν πρώτο τρίμηνο.
Η μεταβλητότητα επίσης αναμένεται και σήμερα να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Eurobank Equities
Για σήμερα η υποχώρηση των κρουσμάτων στην Κίνα είναι πιθανό να βελτιώσει την επενδυτική διάθεση παρέχοντας μία ανάπαυλα στις διεθνείς αγορές από τις ανησυχίες για την οικονομική ύφεση.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI.

Beta
Τα στοιχεία του πληθωρισμού στη Γερμανία και στις ΗΠΑ θα καθορίσουν τη διάθεση της αγοράς καθώς οι μετοχές θα δίνουν μάχη για μία τεχνική αντίδραση μετά τη μεγάλη υποχώρηση.

Merit
Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι πτωτική με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 889,53 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 850 και 840 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 880 και 890 μονάδες. Αύριο Πέμπτη 12/5 θα δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα 1ου τριμήνου οι Τράπεζα Πειραιώς, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Coca Cola HBC, Titan Cement καθώς αναμένεται και η ανακοίνωση για πιθανές αλλαγές στον δείκτη MSCI Greece.

Depolas
Καθοριστικός παράγοντας για τις επόμενες συνεδριάσεις ενδέχεται να είναι τα προς ανακοίνωση μεγέθη του πληθωρισμού Απριλίου στις ΗΠΑ, όπως έχουμε αναφέρει ξανά.
Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν για μηνιαία αύξηση στο 0,2% έναντι 1,2% που ήταν η προηγούμενη μέτρηση.
Μια μέτρηση στις εκτιμήσεις ή χαμηλότερη πιθανότατα να είναι ένδειξη κορύφωσης της αύξησης των τιμών, γεγονός που θα στηρίξει μια λιγότερο επιθετική αύξηση των επιτοκίων από την FED. Σημειώνουμε ότι σήμερα το πρωί ο δείκτης τιμών καταναλωτή και παραγωγού στην Κίνα δημοσιεύτηκε υψηλότερα των εκτιμήσεων.
Επικεντρωνόμαστε στα στοιχεία αυτά καθώς διαμορφώνουν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και συνεπώς το επενδυτικό κλίμα και την διάθεση ανάληψης ρίσκου.
Για το ΧΑ, αναμένουμε συνολικότερα μια ανθεκτικότητα των τιμών σε σημαντική περαιτέρω πτώση και σε ορισμένες περιπτώσεις θα αναζητήσουμε σημεία εισόδου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης