Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

XA: Με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Οι αναλυτές δεν αποκλείουν πτωτικό άνοιγμα για σήμερα, ενώ τα παράγωγα του DAX κινούνται γύρω από το χθεσινό κλείσιμο
Σχετικά Άρθρα
Οι προσδοκίες για τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών αλλάζουν κάθε τόσο με βάση και τα μάκρο που δημοσιεύονται και επηρεάζουν την πορεία των αγορών.
Έτσι χθες η Wall Street υποχώρησε σημαντικά καθώς τα στοιχεία για τις υπηρεσίες ήταν ισχυρά και ερμηνεύτηκαν από τους επενδυτές ως κίνητρο να μειώσει σημαντικά και πάλι τα επιτόκια η FED.
Στο εσωτερικό, η πρόταση της Κυβέρνησης στις τράπεζες και η αντίδραση των τραπεζιτών επηρέασε και χθες τις μετοχές των τραπεζών, ενώ αναλυτές σημειώνουν πως το σενάριο να γίνουν οι εκλογές λίγο νωρίτερα ίσως επηρεάσει σήμερα την αγορά.
Οι αναλυτές δεν αποκλείουν πτωτικό άνοιγμα για σήμερα, ενώ τα παράγωγα του DAX κινούνται γύρω από το χθεσινό κλείσιμο.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες μετά τα χθεσινά ισχυρά στοιχεία για τις υπηρεσίες στις ΗΠΑ τα οποία μείωσαν τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου, μειώνοντας και τις προσδοκίες για μικρότερη αύξηση επιτοκίων από τη FED.

Piraeus Securities
Περιμένουμε το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον στην αγορά να συνεχιστεί εν μέσω μεταβλητότητας στις ξένες αγορές.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να προσπαθήσει να αναζητήσει κατεύθυνση ακολουθώντας τις ξένες αγορές.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί πτωτικά σήμερα λόγω των τάσεων που επικρατούν στις αγορές του εξωτερικού.
Οι ανησυχίες των επενδυτών για πρόωρες εκλογές ίσως επηρεάσουν την επενδυτική ψυχολογία.

Beta
Παρά τη χθεσινή σταθεροποίηση στο τέλος της ημέρας, οι ξένες αγορές παρέμειναν ευμετάβλητες, παράγοντας που επηρεάζει την επενδυτική ψυχολογία.
Γι’ αυτό περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις βιομηχανικές εταιρείες.

Depolas
Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν χθες ΓΔΧΑ και Ευρώπη, ενώ αυξημένες απώλειες είδαν οι μετοχές των ΗΠΑ. Για σήμερα, η μακροοικονομική ατζέντα είναι φτωχή με την μεγαλύτερη βαρύτητα να αποδίδεται στις εργοστασιακές παραγγελίες Οκτωβρίου της Γερμανίας, οι οποίες δημοσιεύτηκαν σήμερα το πρωί και ήταν καλύτερες των εκτιμήσεων. Ήτοι, αναμένουμε μάλλον στενότερες διακυμάνσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ωστόσο, ο ΓΔΧΑ ενδέχεται να παρουσιάσει μια σταδιακή αύξηση της μεταβλητότητας λόγω και της επικείμενης λήξης των παραγώγων την επόμενη Παρασκευή, αλλά και λόγω του τραπεζικού δείκτη, ο οποίος συνεχίζει να κρατάει το κλειδί της βραχυπρόθεσμης τάσης ευρισκόμενος στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα μετά από την διήμερη υποχώρηση κατά 6,5%. Σημειώνουμε ότι για τον ΔΤΡ μια κρίσιμη περιοχή στήριξης αποτελεί η ζώνη των 590-600 μονάδων.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 863 μονάδες. Σημεία στήριξης 891 και 862 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 922 και 971 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης