Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Με BMW i5 eDrive40 στην παραθαλάσσια Φωκίδα

tags :
Με BMW i5 eDrive40 στην παραθαλάσσια Φωκίδα
Απόδραση από την πρωτεύουσα με ένα… εναλλακτικό αυτοκίνητο σε έναν εναλλακτικό προορισμό.
Γιατί μη μου πείτε ότι είναι και το πιο συνηθισμένο να ξεκινάς για ένα όμορφο οδοιπορικό με ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο…
Και όμως, στο Caroto μας αρέσουν αυτές οι μικρές προκλήσεις, ειδικά αν πρόκειται να γράψουμε εκατοντάδες χιλιόμετρα με την καινούργια BMW 5, έστω και στην ηλεκτρική της εκδοχή.
Την πρώτη μάλιστα έπειτα από 8 ολόκληρες γενιές που μπαίνει μπροστά το γράμμα i, δείχνοντας την αμιγώς ηλεκτρική του φύση και παράλληλα το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη ημέρα.
Τι χρειάζεσαι λοιπόν για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία ένα ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Κατά την ταπεινή μας άποψη δύο πράγματα: γεμάτη μπαταρία και ένα μικρό πλάνο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο. Ευτυχώς, η τεχνολογία βοηθά αρκετά ώστε να μάθουμε μέσω γνωστών εφαρμογών που βρίσκονται σταθμοί φόρτισης και έπειτα αν είναι κατειλημμένοι ή όχι.
Στην περίπτωση μας κυκλώσαμε μέρες πριν τον ταχυφορτιστή DC 180 kW (η i5 υποστηρίζει φόρτιση μέχρι 205 kW) σε γνωστό βενζινάδικο της Αράχοβας.
Αφενός μεν γιατί βρίσκεται στα 2/3 της διαδρομής μας από Αθήνα μέχρι την Ερατεινή και αφετέρου γιατί είναι ο ταχύτερος της περιοχής και θα μας γλιτώσει από αρκετή αναμονή σε σχέση με αυτούς των 60 kW.
O πρώτος στόχος λοιπόν εφικτός και χωρίς άγχος αυτονομίας, αφού απέχει 170 χλμ. από την αφετηρία μας και το πλάνο δείχνει πως θα φθάσουμε με τουλάχιστον 50-53% μπαταρία χωρίς ιδιαίτερη οικονομία στο δρόμο. Φορτώνουμε λοιπόν την κομψή i5 με τέσσερα άτομα, γεμίζουμε και τα 490 λίτρα του χώρου αποσκευών (κρυφός χώρος για τα καλώδια) και με τον κλιματισμό στο φουλ λόγω καύσωνα, ξεκινάμε στην Αθηνών-Λαμίας (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης