Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu σε ΗΠΑ: Προσοχή! Η ισορροπία στις σχέσεις Τουρκίας με Ελλάδα και Κύπρο άρχισε να επιδεινώνεται

Cavusoglu σε ΗΠΑ: Προσοχή! Η ισορροπία στις σχέσεις Τουρκίας με Ελλάδα και Κύπρο άρχισε να επιδεινώνεται
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στις 18 Ιανουαρίου με τον Αμερικανό ομόλογο του
Σχετικά Άρθρα
Την προσοχή των ΗΠΑ για την επιδείνωση της ισορροπίας στις σχέσεις της Τουρκίας με Ελλάδα και Κύπρο εφιστά η Άγκυρα με αφορμή τις πληροφορίες για την πώληση αμερικανικών F-35 στην Ελλάδα.
«Διαβάσαμε στα ΜΜΕ για την παραχώρηση των F-35 στην Ελλάδα. Αλλά αυτό που λέμε στις ΗΠΑ είναι πως η ισορροπία στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας άρχισε να επιδεινώνεται και η ισορροπία στην Κύπρο άρχισε επίσης να επιδεινώνεται.
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε αυτή την ισορροπία. Διαφορετικά, δεν έχει σημασία ποιος πουλάει τι όπλα πουλάει. Σημασία έχει ποια είναι η δύναμή μας, ποια βήματα κάνουμε. Αυτό κοιτάμε» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί την Τετάρτη (18/1/2023) με τον Αμερικανό ομόλογο του, Antony Blinken.
«Ένα από τα θέματα που θα συζητήσει ο Cavusoglu με τον Blinken είναι η στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα με εξοπλισμούς, η οποία αυξάνει την ένταση μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας», σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, προσθέτοντας ότι στο τραπέζι θα είναι και τα F-16, καθώς κι οι συνομιλίες εξομάλυνσης μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, ενόψει και της συνάντησης Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με τον Σύρο ομόλογο του στις αρχές Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης