Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's - Credit positive για τις ευρωπαϊκές συστημικές τράπεζες η απαγόρευση του proprietary trading - Θετική η πρόταση της Κομισιόν

Moody's - Credit positive για τις ευρωπαϊκές συστημικές τράπεζες η απαγόρευση του proprietary trading - Θετική η πρόταση της Κομισιόν
Η Κομισιόν παρουσίασε τη συγκεκριμένη πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Θετικό για τις αξιολογήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών θα είναι το μέτρο της απαγόρευσης του proprietary trading, κυρίως μάλιστα σε ό,τι αφορά στις συστημικές τράπεζες της Ευρωζώνης.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, αποτιμώντας τη σχετική πρόταση που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν, με στόχο την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
"Η απαγόρευση του proprietary trading θα είναι credit positive για τις συστημικές ευρωπαϊκές τράπεζες", υποστηρίζει χαρακτηριστικά η Moody's.
Τα σχέδια των Ευρωπαίων στην κατεύθυνση απαγόρευσης του proprietary trading για τις τράπεζές τους, καθώς και η απειλή για διαχωρισμό των δραστηριοτήτων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα περιορίσουν ακόμη περισσότερο το trading των τραπεζών, υποστήριξε σε παρόμοια έκθεσή του - πριν από μερικά 24ωρα - ο έτερος οίκος αξιολόγησης Fitch.
Όπως επισημαίνει η Fitch, αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ήδη αρχίσει να απομακρύνονται από συγκεκριμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες του trading, γεγονός που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις προοπτικές των εσόδων τους.
Σύμφωνα πάντα με τον οίκο αξιολόγησης, η πρόταση για απαγόρευση του proprietary trading θα προκαλέσει πρόσθετα εμπόδια για τις δραστηριότητες τους, ενώ είναι βέβαιο πως θα υπάρξει "κόστος εναρμόνισης" με τους νέους κανόνες.
"Η δομή των ευρωπαϊκών τραπεζών έχει ήδη αρχίζει να αλλάζει, από τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι σχεδιάζουν τη σύσταση ενός ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών", εκτιμά τέλος η Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης