Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eκτιμήσεις - σοκ από τη Deutsche Bank - Προβλέπει εκροές κεφαλαίων έως και 210 δισ. ευρώ από την Pimco, μετά την αποχώρηση του Bill Gross

Eκτιμήσεις - σοκ από τη Deutsche Bank - Προβλέπει εκροές κεφαλαίων έως και 210 δισ. ευρώ από την Pimco, μετά την αποχώρηση του Bill Gross
Πρόκειται για το 20% επί του συνόλου των assets της
Εκροές κεφαλαίων έως και 210 δισ. ευρώ μπορεί να καταγράψει εντός των επόμενων δύο ετών η Pimco, μετά την αποχώρηση του ιδρυτή της Bill Gross, προειδοποιεί η Deutsche Bank, σε νέα σημερινή έκθεσή της.
"Η Pimco μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με εκροές κεφαλαίων άνω των 210 δισ. ευρώ, ήτοι ποσό που αντιστοιχεί στο 20% επί του συνόλου των assets", διαμηνύει η γερμανική επενδυτική τράπεζα.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η Pimco όρισε τον Daniel Ivascyn ως αντικαταστάτη του Bill Gross, προκειμένου να αναλάβει το νευραλγικό πόστο του επικεφαλής του επενδυτικού τμήματος.
"Ο Gross δεν καθορίζει την Pimco" σπεύδει να δηλώσει ο CEO του μεγαλύτερου fund ομολόγων παγκοσμίως, ο Doug Hodge.
Η ανησυχία που επικρατεί μεταξύ των επενδυτών της Pimco κόσμο, μετά την αποχώρηση του Bill Gross, είναι μεγάλη.
Ήδη, όπως έχει αναφέρει από το πρωί το www.bankingnews.gr, κάποιοι επενδυτές έχουν αρχίσει να αποσύρουν τα χρήματά τους από το fund, το οποίο διαχειρίζεται συνολικά 2 τρις. δολ. ενώ κάποιοι ακολουθούν τον Gross στην Janus Capital.
Ωστόσο η Morningstar σπεύδει να καθησυχάσει τους επενδυτές και τους καλεί να μην αντιδρούν υπερβολικά στην είδηση της αποχώρησης του μέχρι πρότινος ισχυρού άνδρα της Pimco.
“Τώρα είναι η ώρα για επανεκτίμηση, αλλά όχι για πανικό. Ναι, ο Bill Gross, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές εν ζωή αποχώρησε. Ωστόσο υπάρχει «βάθος στον πάγκο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Scott Burns, manager της Morningstar.
Όπως εξηγεί, είναι πιθανό δεκάδες δισ. - αν όχι εκατοντάδες  - να φύγουν από την Pimco, ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι νέο, καθώς τους τελευταίους 16 μήνες παρατηρούνται εκροές από το fund.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου, Mohamed El-Erian, η οποία προκλήθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από την άσχημη συμπεριφορά του Gross σε βάρος του πρώην CEO.
Ωστόσο, η αποχώρηση Gross ενδεχομένως να σημάνει λιγότερες «φασαρίες» για το fund, σύμφωνα με την Morningstar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης