Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Costa (Πορτογαλία): Είναι καιρός η Ευρώπη να αναζητήσει νέες εναλλακτικές πολιτικές, αντί της λιτότητας

Costa (Πορτογαλία): Είναι καιρός η Ευρώπη να αναζητήσει νέες εναλλακτικές πολιτικές, αντί της λιτότητας
Είναι λάθος να προσπαθούν κάποιοι να απομονώσουν την κατάσταση της Ελλάδα από ότι συμβαίνει στη ζώνη του ευρώ στο σύνολό της
"Η νίκη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, θα πρέπει να αξιοποιηθεί για μια νέα προσέγγιση στην κρίση της ευρωζώνης" δηλώνει ο γραμματέας των Σοσιαλιστών στην Πορτογαλία Antonio Costa λέγοντας ότι είναι πλέον καιρός να αναζητήσουμε νέες εναλλακτικές πολιτικές, αντί της λιτότητας, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.
Ο Costa  προέβαλλε την αναγκαιότητα να διασφαλιστεί η σταθερότητα σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ και να υπάρξει μια κατηγορηματική απόρριψη κάθε Grexit.
"Είναι λάθος να προσπαθούν κάποιοι να απομονώσουν την κατάσταση της Ελλάδα από ότι συμβαίνει στη ζώνη του ευρώ στο σύνολό της" πρόσθεσε ο Πορτογάλος σοσιαλιστής τονίζοντας ότι είναι "απολύτως απαράδεκτο να ερμηνευτεί η απόρριψη της πρότασης των πιστωτών, ως απόρριψη της συμμετοχής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ".
Οι Σοσιαλιστές του Costa προηγούνται στις δημοσκοπήσεις, των βουλευτικών εκλογών στην Πορτογαλία που ια διεξαχθούν τον Οκτώβριο, λίγο πρίν τις αντίστοιχες κρίσιμες εκλογές και στην Ισπανία οι οποίες αναμένεται να φέρουν σημαντικές αλλαγές στην πολιτική σκηνή της χώρας.
"Πρέπει να υπερασπιζόμαστε το ευρωπαϊκό εγχείρημα, αλλά και να σεβόμαστε και την ελευθερία του ελληνικού λαού να αποφασίσει το μέλλον του σε ένα δημοψήφισμα.  Οσοι επιμένουν στη συνέχιση μιας εσφαλμένης στρατηγικής στην ΕΕ, οδηγούν αποκλειστικά και μόνο στην επιδείνωση των αποτελεσμάτων της και υπονομεύουν το ίδιο το ευρωπαϊκό εγχείρημα".
Η πορτογαλική εφημερίδα Publico σχολιάζει πάντως ότι ο ηγέτης των σοσιαλιστών  υπερασπίστηκε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα πρέπει να θυμάται οτι Πορτογαλικό Σοσιαλιστικό κόμμα δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ γιατί κάθε κόμμα και κάθε χώρα έχει τα δικά της προβλήματα και τις δικές της επιλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης