Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Ο Τσίπρας καλείται σε μάχη με τους διαφωνούντες - Στην ατζέντα οι εκλογές

Bloomberg: Ο Τσίπρας καλείται σε μάχη με τους διαφωνούντες - Στην ατζέντα οι εκλογές
Την εκτίμηση ότι το πιο πιθανό είναι να μην μπορέσει να αποφύγει τις πρόωρες κάλπες προχωρά το αμερικανικό πρακτορείο
Ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να αντιμετωπίσει για ακόμη μία φορά τους διαφωνούντες του κόμματός του, σε μία αναμέτρηση που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε νέες εκλογές, γράφει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg αναφερόμενο στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνεδρίαση θα αποφασιστεί το πότε θα γίνει το Διαρκές Συνέδριο, μετά την «αποστασία» του ενός τετάρτου των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη διαμηνύσει ότι το ενδεχόμενο των εκλογών είναι ανοιχτό, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να διατηρήσει το κόμμα του ακέραιο.
Βέβαια, όπως τονίζει το πρακτορείο, ο πρωθυπουργός έχει χάσει την πλειοψηφία και έτσι ανοίγεται ο δρόμος για τις εκλογές.
Η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη πιέζει τους προεδρικούς και καλεί όλο και περισσότερους βουλευτές και πολίτες να αντισταθούν στο νέο μνημόνιο, οδηγώντας τον Αλέξη Τσίπρα να στηριχθεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Παράλληλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει το νέο πρόγραμμα ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και το χρέος ως παράνομο και αφόρητο, καταλήγει το Bloomberg.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης