Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Ο χρηματιστής που πέτυχε εκεί που όλοι οι άλλοι απέτυχαν, στο ελληνικό χρηματιστήριο

tags :
Bloomberg: Ο χρηματιστής που πέτυχε εκεί που όλοι οι άλλοι απέτυχαν, στο ελληνικό χρηματιστήριο
Το χαρτοφυλάκιό του ενισχύθηκε κατά 4,8%, το μόνο ανάμεσα στα 35 με επίκεντρο την Ελλάδα που σημείωσε κέρδη
Στον χρηματιστή που πέτυχε εκεί που όλοι οι άλλοι απέτυχαν αναφέρεται με δημοσίευμά του, το πρακτορείο Bloomberg.
Ειδικότερα, αναφέρεται στον Βασίλειο Αντωνιάδη, της MetLife MFC, του οποίου το χαρτοφυλάκιο ελληνικών μετοχών σημείωσε κέρδη, της τάξεως του 4,8%, την ώρα που οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις βρίσκονταν στην κορύφωσή τους, το χρηματιστήριο των Αθηνών υποχωρούσε κατά 18% και ενώ τα υπόλοιπα 34 χαρτοφυλάκια, με επίκεντρο την Ελλάδα, που παρακολουθεί το Bloomberg, κατέγραψαν απώλειες.
Ειδικότερα, τα υπόλοιπα χαρτοφυλάκια κατέγραψαν κατά μέσο όρο απώλειες 15%, ενώ ένα είδε την αξία του να υποχωρεί κατά 28%.
Ο ίδιος ο χρηματιστής σημειώνει πως η στρατηγική του ήταν πολύ απλή, ενώ ακολούθησε έναν βασικό κανόνα: απόφυγε τις τραπεζικές μετοχές και τις καταναλωτικές επιχειρήσεις.
Στον αντίποδα επικεντρώθηκε στις μετοχές, τις οποίες θεώρησε υποτιμημένες, βάσει των κερδών τους, με τις καλύτερες θέσεις του στα Ελληνικά Πετρέλαια, το Χρηματιστήριο Αθηνών και την Μυτιληναίος.
«Υπάρχουν πολλές υγιείς επιχειρήσεις για να επενδύσει κανείς», τόνισε ο κ. Αντωνιάδης, μιλώντας στο Bloomberg, αναφερόμενος «σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, με προοπτικές ανάπτυξης και υγιείς ροές κεφαλαίων, που πωλούνται σε discount σε σύγκριση με την καθαρή αξία τους».
Παράλληλα, αναφέρει πως όταν η κατάσταση έγινε… περίπλοκη, μετά τα capital controls και την αργία του χρηματιστηρίου, ο ίδιος παρέμεινε ψύχραιμος και δεν άλλαξε τίποτα στις βασικές επενδύσεις του.
«Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη διαδικασία μάθησης και εμπειριών», ανέφερε ο κ. Αντωνιάδης, ενώ πρόσθεσε πως «η κατάσταση σήμερα είναι διαφορετική από το 1994 όταν ξεκίνησα την καριέρα μου, καθώς τότε οι αγορές δεν είχαν βάθος, τόσους συμμετέχοντες και την τεχνολογία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης