Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg View: Κορυφαίοι επενδυτές καλούν την Κίνα να σταματήσει τις παρεμβάσεις - Ακριβές οι μετοχές

tags :
Bloomberg View: Κορυφαίοι επενδυτές καλούν την Κίνα να σταματήσει τις παρεμβάσεις - Ακριβές οι μετοχές
«Θα περίμενα η κυβέρνηση να περιορίσει τις παρεμβάσεις, καθώς δεν λειτουργούν», τόνισε ο Mobius, ο διαχειριστής κεφαλαίων της Franklin Resources Inc
Να σταματήσει τις παρεμβάσεις στην αγορά καλούν την κυβέρνηση της Κίνας κορυφαίοι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg View, μεταξύ των οποίων και ο Mark Mobius
«Θα περίμενα η κυβέρνηση να περιορίσει τις παρεμβάσεις, καθώς δεν λειτουργούν», τόνισε ο Mobius, ο διαχειριστής κεφαλαίων της Franklin Resources Inc.
"Η Κίνα θα πρέπει να δει πόσο μάταιες είναι οι παρεμβάσεις της", δήλωσε ο Cedric Ma, senior investment strategist στη Convoy Asset Management.
"Η Κυβέρνηση θα αφήσει τις αγορές να συνεχίσουν να διορθώνουν", τονίζει.
Από την πλευρά του ο ο Andrew Sullivan, επικεφαλής πωλήσεων στην Haitong International Securities Group σημειώνει ότι η κινεζική αγορά θεωρείται ακόμη υπερτιμημένη, καθώς εξαιτίας των κυβερνητικών παρεμβάσεων, δεν βίωσε μια πραγματική εκκαθάριση.
Σημειώνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι οι αρχές της Κίνας, παρενέβησαν στο χρηματιστήριο στις 27 Αυγούστου για να σταθεροποιήσουν τις τιμές πριν από την στρατιωτική παρέλαση της 3ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει την υπόθεση.
Σύμφωνα με τον Bruce Yu, έναν διαχειριστή κεφαλαίων στην Franklin Templeton SinoAm, ακόμη κι αν η κυβέρνηση περιορίσει την άμεση παρέμβαση, έχει και πάλι αρκετούς τρόπους, φιλικούς προς την αγορά, για να υποστηρίξει την ευρύτερη οικονομία.
Ο Paul Sheard σημειώνει ότι η εμπειρία της Ιαπωνίας στη δεκαετία του ’60, καταδεικνύει ότι τα μέτρα κρατικής στήριξης μπορεί να έχουν αποτέλεσμα.
Ωστόσο ο Alex Wong, διευθυντής διαχείρισης ενεργητικού της Ample Capital στο Χονγκ Κονγκ, υποστηρίζει ότι οι κινεζικές μετοχές είναι πολύ ακριβές για να προσελκύσουν ιδιώτες επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης