Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Προβλέπει πτώση της ισοτιμίας ευρώ – στερλίνας στο 0,68 έως τον Νοέμβριο του 2016

Rabobank: Προβλέπει πτώση της ισοτιμίας ευρώ – στερλίνας στο 0,68 έως τον Νοέμβριο του 2016
Η επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα ασκήσει καθοδικές πιέσεις στο ευρώ έναντι της στερλίνας
Πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ έναντι της στερλίνας στο 0,68 προβλέπει εντός του επόμενου δωδεκαμήνου η Rabobank.
Ειδικότερα, εκτιμά ότι η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου θα υποχωρήσει στο 0,68 έως τον Νοέμβριο του 2016, υφιστάμενη καθοδικές πιέσεις από την επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το ευρώ σημείωσε απώλειες 2% έναντι της στερλίνας μετά την ομιλία του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, στις 22 Οκτωβρίου, όταν και «έκλεισε το μάτι» στις αγορές για επέκταση του QE τον Δεκέμβριο.
Παρότι τα στοιχεία για τη μεταποίηση, αλλά και την εξαγωγική δραστηριότητα της Βρετανίας, σε συνδυασμό με την ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία, έχουν «μεταθέσει» τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England – BoE), εντούτοις η επέκταση του QE της ΕΚΤ θα είναι αρκετή για να ωθήσει σε άνοδο την στερλίνα έναντι του ευρώ, εκτιμά η Rabobank
Επισημαίνει ότι οι αγορές «βλέπουν» αύξηση των επιτοκίων της BoE όχι νωρίτερα από το α’ τρίμηνο του 2017, σε αντίθεση με τους αναλυτές της που αναμένουν την πρώτη αύξηση τον Αύγουστο του 2016 και τους αναλυτές γενικά που αναμένουν αύξηση το β’ τρίμηνο του 2016.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης