Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brzeski (ING): Άσχημα τα μαντάτα για τη Γερμανία - Αποδυναμώνεται η βιομηχανία

Brzeski (ING): Άσχημα τα μαντάτα για τη Γερμανία - Αποδυναμώνεται η βιομηχανία
Τα σημερινά στοιχεία για τις εξαγωγές, επιβεβαίωσαν την αρνητική εικόνα, σύμφωνα με την οποία η πανίσχυρη ατμομηχανή της γερμανικής οικονομίας - η βιομηχανία - χάνει το momentum
Την ανησυχία του για την πορεία της ανάπτυξης στη γερμανική οικονομία, εξέφρασε ο Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγος της ING για Γερμανία και Αυστρία.
Όπως εξηγεί, στον απόηχο της δημιοοποίησης των στοιχείων για τις εξαγωγές, οι οποίες κατέγραψαν πτώση - ρεκόρ 10%, ο Ιούλιο ήταν ένας κακός μήνας για τη Γερμανία.
«'Οχι μόνο η Εθνική Γερμανίας στο ποδόσφαιρο αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Euro, αλλά τα στοιχεία για το εμπόριο και τη βιομηχανική παραγωγή, σημείωσαν σημαντική πτώση», όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά.
Τα σημερινά στοιχεία για τις εξαγωγές, επιβεβαίωσαν την αρνητική εικόνα, σύμφωνα με την οποία η πανίσχυρη ατμομηχανή της γερμανικής οικονομίας - η βιομηχανία - χάνει το momentum.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, οι εξαγωγές μειώθηκαν τον Ιούλιο του 2016 κατά 10% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015, ποσοστό το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί από το 2009.
Μικρότερη επιβράδυνση της τάξης του 6,5% καταγράφηκε και στις εισαγωγές στην χώρα τον Ιούλιο του 2016.
Σε μηνιαία βάση η υποχώρηση ήταν πολύ πιο έντονη από ό, τι αναμενόταν.
Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές μειώθηκαν τον Ιούλιο κατά 2,6% σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για αύξηση 0,4%.
Οι εισαγωγές μειώθηκαν τον Ιούλιο κατά 0,7% σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για αύξηση 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης