Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Εάν η Fed αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο του 2016, το δολάριο θα ενισχυθεί

Deutsche Bank: Εάν η Fed αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο του 2016, το δολάριο θα ενισχυθεί
Ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο του 2016 θα ενισχύσει το δολάριο, σύμφωνα με την Deutsche Bank
Καλό «σημάδι» για την πορεία του αμερικανικού δολαρίου αναμένεται να αποτελέσει η αύξηση των επιτοκίων της Fed τον επόμενο μήνα (Δεκέμβριο του 2016).
Όπως φαίνεται και από το γράφημα του George Saravelos (είναι στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank) κάθε φορά που οι αποδόσεις του αμερικανικού δολαρίου κατατάσσονται στο top 3 των νομισμάτων των G10, αναμένεται σχεδόν πάντα μια περίοδος ενίσχυσης για το νόμισμα κατά την προσεχή περίοδο.
Μαζί με το δολάριο των ΗΠΑ, τα νομίσματα των G10 περιλαμβάνουν το ευρώ, τη βρετανική λίρα, το ιαπωνικό γιεν, τη σουηδική κορώνα, τη νορβηγική κορώνα, το ελβετικό φράγκο, αλλά και τα δολάρια του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.
«Μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed αυτόν τον Δεκέμβριου θα κάνει το δολάριο το τρίτο καλύτερο νόμισμα στον κόσμο όσον αφορά στις αποδόσεις» επισημαίνει ο ίδιος.

DB USD as a high yielder

Επισημαίνεται ότι όσον αφορά στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου οι προβλέψεις της τράπεζας παραμένουν στο 1,05 και 95 σεντς για το τέλος του 2016 και το τέλος του 2017 αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης